Skip to main content

Pfalz i försommarskrud

Vindistriktet Pfalz är ett av Tysklands vackraste områden och präglas av vingårdar som sträcker sig över solindränkta sluttningar, slottsruiner, fruktträd och gamla muromgärdade byar av korsvirkeshus. Vi bor 4 nätter i trevliga Neustadt an der Weinstrasse, beläget utmed den tyska vinvägen och centrum för vinhandeln i detta område.

Tillsammans med Thomas Vinare erfar vi mer om den intressanta kulturen kring vin och mat under våra besök på vingårdar och lokala producenter. Dessa håller på traditionen från jord till bord och presenterar regionens fina smakupplevelser. Givetvis ges det tillfälle att handla med sina favoritviner.

Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 23/6
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Lübeck

  Avresa med buss från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin.

 • Dag 2.: Lübeck - Neustadt an der Weinstrasse

  Resan fortsätter söderut med lämpliga raster längs vägen till vindistriktet Pfalz och vårt slutmål för dagen, vinvägens huvudort Neustadt an der Weinstrasse. Vi inleder vår vistelse med en guidad promenad i Gamla stan med charmiga korsvirkeshus som är arkitekturhistoriska sevärdheter. Stadens symbol är Stiftskyrkan som är den främsta gotiska kyrkan i Pfalz. Neustadt har många fina fontäner och är känt för sin drickbara vinäger. Efter rundvandringen passar det bra med ett besök i en vinkällare där vi provsmakar stadens kända mousserande viner. Vi checkar in på centralt belägna hotell ACHAT Hotel Neustadt och äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Hambach slott, Schweigen, Landau & kastanjer

  Vi inleder dagen med ett besök på slottet Hambach som spelade en viktig roll för Tysklands väg mot demokrati. Utöver intressant historia bjuder slottet på en fin utsikt över Rhendalen. Dagsturen fortsätter söderut på den tyska vinvägen till Schweigen vid gränsen till Frankrike. Orten är känt för sitt 18 m höga ”vintorn” i rosa sandsten, även det byggt under 30-talet. Vi gör ett stopp i Landau och ser ruinerna från stadens fästning på håll, innan vi reser vidare till Hauenstein och Wasgau Ölmühle, en matproducent som använder regionens kastanjer till bl.a. matolja. Dagen avslutas med en gemensam middag på en trivsam vinrestaurang där middagen består av lokala råvaror.

  Hambach slott, Schweigen, Landau & kastanjer
 • Dag 4.: Lokala smaker, vingårdslunch & Bad Dürkheim

  Idag besöker vi en getostproducent där vi provsmakar ostar. Dagens lunch äter vi hos Weingut Spindler i byn Forst. Tillsammans med vinbonden promenerar vi bland vinfälten och får veta mer om gårdens vinproduktion. Vi fortsätter till kurorten Bad Dürkheim där vi ser världens största vinfat samt salinerna, en källa för salt som även har en positiv inverkan på luften. Vi besöker ett trevligt familjeägt snapsbränneri där vi provar äpple- och päronsnaps. Kvällen fri.

  Lokala smaker, vingårdslunch & Bad Dürkheim
 • Dag 5.: Deidesheim i vinets tecken

  Efter frukost åker vi till den kända vinbyn Deidesheim. Här besöker vi Dr. von Bassermann-Jordan som är en av de äldsta vinmakarna i Tyskland, berömda för sina fina Rieslingviner. Vi får en rundvandring i vinkällaren och provsmakar några av deras goda viner. Naturligtvis finns tillfälle att handla. Det gamla berömda vingodset Reichsrat von Buhl, känt för sina fina rieslingviner, ligger på gångavstånd. Vi börjar besöket med en gemensam lunch med anslutande vinprovning i den historiska vinkällaren. Kvällen fri.

  Deidesheim i vinets tecken
 • Dag 6.: Neustadt an der Weinstrasse - Lübeck

  Vi lämnar Pfalz för denna gång och beger oss norröver med lämpliga raster längs vägen. Övernattning på 4-stjärniga hotell Park Inn by Radisson Lübeck med perfekt läge vid stadsporten Holstentor. Efter incheckning samlas vi för gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.

  Neustadt an der Weinstrasse - Lübeck
 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Efter två färjeöverfarter och ett par timmars resa genom Danmark är vi tillbaka i Sverige och med lämpliga raster längs vägen når vi våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/6Flera Pfalz, 7 dagarKontakta resebyrån15 790:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin
Upptäck charmen i sagostaden från 1100-talet, porten till Östersjön i norra Tyskland. Hotellet TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin erbjuder en elegant foajé, en solig terrass och tysta rum med bekvämligh...

Övernattning Dag 2 - 6

ACHAT Hotel Neustadt an der Weinstraße
Hotellet i Neustadt ligger bara 5 minuters promenad från den historiska stadskärnan och erbjuder ett modernt boende längs den vackra tyska vinvägen. www.achat-hotels.com...

Övernattning Dag 6 - 7

Park Inn by Radisson Lübeck
Det här moderna hotellet har utsikt över gamla stan och ligger 3 minuters promenad från den medeltida stadsporten Holstentor, 8 minuters promenad från tågstationen Lübeck Hbf och 10 minuters promenad...