Skip to main content

Norditaliens lyxviner med Gardasjön & Österrike

Följ med oss och Thomas Vinare på en vin- och gourmetresa till nordöstra Italiens kända vindistrikt Piemonte och Venetien.

I Piemonteregionen produceras några av de finaste vinerna i Italien och beskrivs tillsammans med Toscana som ett av Italiens två viktigaste vinområden. I regionen Venetien hittar vi välkända viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån. Vi besöker även Bassano di Grappa och Valdobbiadene.

Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 17/5
  Flyg från Gardermoen, Oslo
  Ansl.buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika

 • Dag 1.: Till Milano/Barolo

  Busstransfer från våra påstigningsorter till Oslo och avresa med SAS från Gardermoen. Vid ankomst till flygplatsen Malpensa i Milano väntar vår buss för vidare färd med vinprovning och lunch längs vägen. Vid ankomst till Barolo inkvarterar vi oss för 4 nätter på hotell Barolo som ligger idylliskt inbäddad mellan vinodlingarna. Våra rum ligger i den nybyggda delen av hotellet. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2-4.: Vinprovningar i området

  Barolo är en liten men betydelsefull vinregion, inte endast för att den under 2014 blev utnämnd som ett av UNESCOs världsarv, utan även för sina högkvalitativa viner som är kända världen över. De lokala vinproducenterna värnar starkt om förfädernas metoder och respekt för jorden. Vinrankorna frodas fortfarande i en minst lika bördig jord som för 100 år sedan. Tillsammans med Thomas Vinare har vi tre hela dagar att botanisera i områdets viner för att bekanta oss med de utsökta barolovinerna. Traditionella luncher eller tilltugg i form av ostar och charkuterier, rostade hasselnötter och vit tryffel kommer att vara ett inslag under våra besök. Barolo har ett bra utbud av restauranger, en rad enotek och speceributiker samt ett ståtligt slott som inhyser vinmuséet. Kvällarna är fria för egna mat- och vinupplevelser.

  Vinprovningar i området
 • Dag 5.: Barolo - Bardolino

  Idag fortsätter vår resa till Bardolino belägen vid vackra Gardsjön. Området är också känd för sina världsberömda vingårdar. Under dagen äter vi lunch på en trevlig restaurang och besöker en känd vinproducent. Vid ankomst till Bardolino inkvarterar vi oss för 2 nätter på Hotell Idania. Hotellet ligger 500 meter från Gardasjöns strand. Här kan vi njuta av ett charmigt italienskt småstadsliv med mysiga caféer, torg och små butiker. I Bardolino kretsar mycket kring strandpromenaden. Den sträcker sig tre kilometer längs sjön, hela vägen till Garda stad och här ligger caféerna med sjöutsikt tätt. Missa inte de fantastiska solnedgångarna över Gardasjön. Kvällen fri att upptäcka restaurangutbudet på egen hand.

  Barolo - Bardolino
 • Dag 6.: Verona

  Få städer i Italien har lika många historiska sevärdheter som Verona som vi besöker idag. Här finns bland annat den mycket välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona, renässansträdgården Giardino Giusti, torget Piazza Erbe och vackra Basilica di San Zeno Maggiore. Naturligtvis tar vi oss en titt på världens mest kända balkong, där Shakespeares kärleksdrama om Romeo och Julia utspelade sig. Självklart får vi egen tid att strosa genom den vackra gamla stadskärnan med trånga gator och mysiga torg. Åter i Bardolino sen eftermiddag kanske det passar med en promenad längs Gardasjön innan kvällens middag på egen hand.

  Verona
 • Dag 7.: Bardolino – Bassano di Grappa - Castellfranco Veneto

  Idag ska vi besöka ett område som kanske inte är mest känt för sina viner utan mer för sina destillat. Vi besöker en vinproducent på deras gamla slott som fortfarande är i familjens ägor. Vi får en rundvisning och självklart provar vi deras goda viner och njuter av en god lunch. Slutmålet för dagen är den vackra staden Castelfranco Veneto, hemstaden för den berömde renässansmålaren Giorgione, och om tiden medger blir det en grappa provning. Hans mästerverk Castelfranco Madonna går att beskåda i stadens katedral. Vi installerar oss för en natt på Hotel Alla Torre som ligger alldeles intill centrum, bredvid stadens gamla klocktorn och medeltida stadsmurar. Kvällen fri.

  Bardolino – Bassano di Grappa - Castellfranco Veneto
 • Dag 8.: Castellfranco Veneto - Valdobbiadene - Villach

  Vi befinner oss i den norra delen av Italien och nära vindistrikt med högkvalitativa viner. Idag provar vi några riktigt bra Prosecco i DOCG-området Valdobbiadene. Efter provningen äter vi en gemensam lunch på en välkänd restaurang i området. Resan fortsätter till regionen Kärnten i södra Österrike. Övernattning på Hotel City i Villach. Hotellet ligger mittemot järnvägsstationen och på promenadavstånd till Villachs centrum med italiensk atmosfär, gemytliga restauranger och barer. Kvällen fri.

  Castellfranco Veneto - Valdobbiadene - Villach
 • Dag 9.: Villach – Krems

  Idag fortsätter vi resan till vårt nästa resmål, vinregionen Wachau i Österrike. Orten vi ska till är den vackra medeltida staden Krems, som ligger belägen vid Donaufloden. Här inkvarterar vi oss för 2 nätter på trevliga Hotel Unter den Linden. Gemensam middag denna kväll äter vi på en närliggande restaurang.

  Villach – Krems
 • Dag 10.: Vinprovningar i området

  Krems ligger vid porten till världsarvsstaden Wachau. Här har mäktiga terrasser med vinodlingar format landskapet längs Donau i århundraden. Floden rinner rakt igenom regionen och bidrar till det moderera klimatet och ger den speciella friskheten till vinerna som produceras här, främst vita viner på druvan Grüner Veltliner. Vi besöker en känd vinproducent i området och får veta mer om en fantastisk vinproduktion med många unika druvor och viner. Väl tillbaka i Krems har vi kvällen fri för egna strövtåg och middag på egen hand. En Schnitzel Wiener Art smakar extra gott i dessa trakter.

 • Dag 11.: Krems - Dresden

  Idag lämnar vi Österrike och åker mot den vackra barockstaden Dresden, som också kallas ”Florens vid Elbe”. Vid ankomst kör vi en kort rundtur för att se de pampiga byggnaderna Semperoperan, slottet Zwinger och Frauenkirche som passerar utanför vårt bussfönster. Middag och övernattning på hotell Acrotel HafenCity, som ligger en bit utanför gamla staden i Dresden Neustadt vid Elbe.

  Krems - Dresden
 • Dag 12.: Dresden - Lübeck

  Vi fortsätter vår hemresa och rullar förbi den tyska huvudstaden Berlin och vidare längs tyska motorvägar till Lübeck. Middag och övernattning på hotell Park Inn by Radisson.

 • Dag 13.: Till avstigningsorten

  Efter frukost lämnar vi Lübeck för hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/5Flera Norditaliens lyxviner med Gardasjön & Österrike, 13 dagar434 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 5

Hotel Barolo
Hotellet ligger vackert omgivet av vingårdar. Från rummen, inredda med 1800-tals piemontesiska möbler, kan du beundra slottet Barolo, där Barolovinet först uppstod. www.hotelbarolo.it...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Idania
Hotel Idania ligger 500 meter från Gardasjöns strand i Bardolino och erbjuder en utomhuspool samt en restaurang. Varje rum har balkong, dusch, hårtork, telefon, satellit-TV, gratis Wi-Fi och värdeskåp...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Alla Torre
Hotel Alla Torre ligger alldeles intill Castelfranco Venetos centrum, bredvid stadens gamla klocktorn och medeltida stadsmurar. Ett elegant och bekvämt hotell med historiska omgivningar. www.hotelalla...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel City
Hotel City Villach är ett centralt beläget hotell omgivet av Villachs gamla stadsdel, hisnande bergstoppar och kristallklara sjöar. hotelcity.at...

Övernattning Dag 9 - 11

Hotel Unter Den Linden
Hotell har ett perfekt läge mitt i Krems centrum mellan Steiner Tor – Krems landmärke samt ingångsporten till vår vackra gamla stadsdel och Statsgalleriet i Niederösterreich. Flera sevärdheter ligger...

Övernattning Dag 11 - 12

Arcotel HafenCity
ARCOTEL Hafencity är ett modernt stadshotell i lummiga, gröna omgivningar och ligger direkt vid flodstranden Elbe och bara ett stenkast från en småbåtshamn. Rummen är i jordnära färger med modern inre...

Övernattning Dag 12 - 13

Park Inn by Radisson Lübeck
Det här moderna hotellet har utsikt över gamla stan och ligger 3 minuters promenad från den medeltida stadsporten Holstentor, 8 minuters promenad från tågstationen Lübeck Hbf och 10 minuters promenad...