Skip to main content

Kielkryssningar med shopping på Citti

På en kryssning till Kiel har vi två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.

 
 Handla totalt 100kg/person under resan.

På de datum som är fullbokade, boka gärna på väntelistan. Det kan va så att vi har plats i bussen men behöver fråga om fler hytter på båten.
Fritextsökning

Dagsprogram

 • 28/8
  Buss Arvika-Kil-Karlstad

  18/9
  Buss Kristinehamn-Väse-Skattkärr-Karlstad

  25/9
  Buss Sunne-V.Ämtervik-Kil-Karlstad


  Samtliga datum går bussen via: Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa med buss enl. resebevis mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten.
  Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter. Till buffén ingår öl, vin samt läsk, med fri påfyllning.

  Metropolitan heter fartygets ā la carte restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerättersmenyer med tillhörande vinpaket. Spara en slant och förboka middagarna vid bokningstillfället, då ombordpriset på buffén är dyrare. Dessutom garanteras bord till den sittningen ni önskar. I cafeterian ombord finns möjlighet att köpa enklare rätter.

  Efter middagen kan det var skönt att slå sig ner i baren med en god drink eller en kall öl, med eller utan alkohol. Bordershopen lockar med både flytande och fasta godsaker.

  Till Göteborg
 • Dag 2.: I Kiel

  Efter frukost har ni nu möjlighet att följa med oss och handla på köpcentret Citti Park som är ett av de större varuhusen i utkanten av Kiel. Vår buss går från terminalen direkt efter ankomsten och nu har vi ett par timmar på oss att shoppa loss. Våra varor lastar vi direkt i bussen och återfås vid avstigning.

  Shoppingcentret har ett 90-tal butiker samt caféer och restauranger. Citti Markt har ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Här finns verkligen allt och att botanisera på de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Ostälskare har kommit till himmelriket, ostavdelningen erbjuder 400 olika sorters ostar från hela världen. Den 30 meter långa charkdisken är värt ett besök, massor av olika tyska korvar och pålägg att välja bland (kylpåsar finnas att köpa i butiken).

  På den välsorterade vinavdelningen hittar vi mer än 2 000 olika sorters vin från olika länder och olika vinområden. Här kan vi i lugn och ro samla inspiration till ett gott matvin eller ett speciellt utvalt vin till en festlig kväll. Deras professionella vinkypare hjälper oss gärna med råd och information - så vi hittar det perfekta vinet. Förutom viner finns ett brett sortiment av öl, sprit, likörer samt diverse drycker. Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant för sina drycker i engångsemballage om ni fyller i en exportdeklaration. Exportdeklaration lämnas i kassan där även pass eller körkort ska uppvisas.

  Väl tillbaka i centrum är det nära till allt, den stora gågatan Holstenstraße ligger 100 m från terminalen och det är endast några minuters promenad till det stora affärscentret Sophienhof. Från kl. 13.15 har vi åter tillgång till våra hytter, återresa från Kiel enligt tidtabell. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

  I Kiel
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  På morgonkvisten är vi tillbaka i Göteborg och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med rast efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 14.30.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/8Flera Kielkryssning - Buss från ArvikaMer än 82 110:-BokaMer information
18/9Flera Kielkryssning - Buss från KristinehamnMer än 81 960:-BokaMer information
25/9Flera Kielkryssning - Buss från SunneMer än 81 960:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. www.stenaline.se Fartygsbesk...

Destinationshotell

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. www.stenaline.se Fartygsb...