Skip to main content

Bremen oktoberfest

Upplev tysk folkfest när den är som bäst! Bremens stora ölfest ”Bremen Freimarkt” är Nordtysklands svar på Münchens Oktoberfest. På festområdet Bürgerweide och vid det historiska torget råder glad feststämning. Knallar och matstånd med tyska delikatesser, öltält, musik, dans och nöjesfält. Självklart bor vi på ett hotell med gångavstånd till festområdet.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 17/10
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Bremen

  Avresa med buss från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Vi fortsätter till Bremen där vi under kvällen checkar in på hotell Edel Weiss, en österrikisk oas mitt i Bremen. Hotellets mycket uppskattade och gemytliga restaurang serverar kulinariska läckerheter. Här bor vi 3 nätter alldeles inpå knuten till oktoberfestområdet Bürgerweide och på bekvämt gångavstånd till den historiska stadskärnan.

  Till Bremen
 • Dag 2-3.: I Bremen

  Under två dagar finns det gott om tid att upptäcka Bremens många sevärdheter som det vackra Rådhuset, Schnoorkvarteren, Böttcherstrasse och statyn med stadsmusikanterna. Även i Bremens centrum firar man oktoberfesten med uppställda nostalgiska karuseller, marknadsstånd och ölstugor.
  Dessutom finns ett stort shoppingutbud med flera av de stora tyska varuhuskedjorna representerade. På festplatsen Bürgerweide som ligger på gångavstånd från vårt hotell lockar oktoberfesten med tivoli, festliga arrangemang och många öltält där man serverar klassisk tyska maträtter och öl i stora traditionella sejdlar. På fredag är det invigning av oktoberfesten som firas med ett magnifikt fyrverkeri över festplatsen Bürgerweide.

  I Bremen
 • Dag 4.: Till avstigningsorten

  Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/10Flera Bremen med oktoberfest, 4 dagarMer än 85 840:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Hotel Edel Weiss Bremen
Bo på mysiga Hotel Edel Weiss och njut av stugkänslan och delikatesser från favoritregionen i restaurangen. Hotellet är möblerat i lantlig stil eftersom det var viktigt för oss att utvidga den hemtrev...