Skip to main content

Musikalen Dreamgirls - China Teatern

För första gången sätts ”Dreamgirls – the musical” upp i Sverige. China Teaterns nya storsatsning har premiär i höst med Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye i huvudrollerna. Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 15/11
  Buss Sunne-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa enligt resebevis, med rast efter vägen. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i bekväma dubbelrum på Elite Hotel Adlon. Musikalen spelas på China Teatern, speltid: 19.30-22.15 ca inkl. paus. Vår buss tar oss bekvämt till teatern t/r.

  Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem. Tempot är högt, musiken tidlös och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel.

  Vi får följa de tre vännerna Deena, Effie och Lorrell som drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Chansen dyker upp när de träffar bilhandlaren Curtis vid en talangtävling. Curtis blir gruppens manager och hjälper de unga kvinnorna in i den utmanande musikindustrin, i en tid präglad av fördomar och diskriminering. Vägen till stjärnglansen är inte enkel och när Curtis avsätter Effie som gruppens solosångerska och i stället riktar strålkastarljuset mot Deena, prövas tjejernas vänskap.

  Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Musikalen har hyllats på Broadway och i West End och filmatiseringen med bland andra Beyoncé och Eddie Murphy blev en kioskvältare som belönades med två Oscarsstatyetter.

 • Dag 2.: Till avstigningsorten

  Efter lite sovmorgon och en god frukostbuffé på hotellet finns tid för egna strövtåg före hemresan till Värmland kl. 14.00. Vi stannar för en liten rast även på hemresan, åter i Karlstad ca kl. 18.30.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/11Flera Musikalen Dreamgirls - Buss från SunneMer än 82 795:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Elite Hotel Adlon
Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm, bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till centralstation. Här känner man närheten till kulturen och shoppinggatorna som breder ut sig...