Skip to main content

Wien, Prag & Berlin

Följ med och bekanta dig med tre av Europas mest fantastiska huvudstäder.


Charmiga Wien är huvudstaden i Österrike och känd för sina vackra historiska byggnader, den klassiska musiken, de berömda och mysiga Wienercaféer och den högklassiska Spanska ridskolan.Den gamla innerstaden lockar med sin rika historia och många slottsbyggnader.

Tjeckiens huvudstad Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder. Staden förför de flesta med sin skönhet, kultur, historia, shopping och inte minst sina vackra flanörstråk.

Tysklands huvudstad Berlin har en spännande historia fylld av kontraster från olika historiska epoker. Staden har en mängd sevärdheter, ett rikt kulturliv och en levande men samtidigt avslappnad atmosfär.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 2/6
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa med buss enligt resebevis mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Vi äter en gemensam middag i restaurang Taste som är en modern all inclulsive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal kalla och varma rätter, desserter samt fri påfyllning av drycker såsom läsk, öl och vin.

 • Dag 2.: Kiel - Hof

  Resan fortsätter på bekväma tyska motorvägar genom Tyskland till den norra delen av delstaten Bayern med lämpliga raster längs vägen. Dagens slutmål är staden Hof som ligger vackert mellan Frankenwald och bergskedjan Fichtelgebirge. Middag och övernattning på Hotel Central.

 • Dag 3.: Hof - Wien

  Vi fortsätter vår resa genom Bayerns vackra landskap och passerar gränsen till Österrike. Så småningom når vi Wien och checkar in på Hotel Post. Här bor vi 3 nätter mitt i den historiska Gamla stan Wiener Alststadt med gångavstånd till Stefansdomen, Staatspoper, Hofburg och de kända shoppingdistrikten Am Graben och Kärnterstrasse. Vi avrundar dagen med en gemensam middag på Wiens anrika restaurang Griechenbeisl som ligger på gångavstånd från hotellet.

  Hof - Wien
 • Dag 4-5.: Wien

  Nu väntar två innehållsrika dagar i Wien. Under en rundtur med buss och delvis till fots visar oss vår svensktalande lokalguide stadens magnifika byggnader och fina omgivningar. Vi besöker slottet Schönbrunn, kejsarfamiljens sommarresidens som ligger i stadens västra utkant. Slottet stod klart 1699 och var den habsburgska ättens sommarresidens. Här finns det också en imponerande slottspark. Det kan vara intressant att känna till att det var i slottets ena festsal, som den endast femårige Wolfgang Amadeus Mozart (1756–91) höll sin första konsert.

  Eftermiddagar är fria för egna strövtåg. Avnjut riktigt gott kaffe och Sachertårta i vacker miljö på något av de kända wienercaféerna, eller varför inte prova en äkta wienerschnitzel eller kejsarinnans persikosekt, en njutning för både kropp och själ! Från det gigantiska pariserhjulet, som står på nöjesfältet Prater, har man en fin utsikt över Wien och landsbygden. En av kvällarna besöker vi en äkta Heuriger/vinstuga. Själva begreppet kommer från slutet av 1700-talet, då de lokala vinbönderna fick tillstånd att servera eget vin i enkla lokaler på gården. Vi äter en traditionell middag och smakar på husets goda vita vin (exkl.).

  Wien
 • Dag 6.: Wien - Prag

  Vi tar farväl av Wien och beger oss norrut via Tjeckiens näst största stad Brno till Prag. Vid ankomst checkar vi in för 2 nätter på Hotel Ambiance. Från hotellet är det bara några minuters promenad till Vaclavplatsen och Nationalmuseet. Hotel Ambiance har hög standard med moderna rum och bra service. I anslutning till hotellet finns ett stort utbud av restauranger och barer. Kvällen fri.

 • Dag 7.: I Prag

  Under förmiddagen visar oss vår svensktalande lokalguide både med buss och till fots Tjeckiens huvudstad, vackert belägen vid floden Moldau. Ovanför staden reser sig den ståtliga borgen Hradcany med Vituskatedralen, som bjuder på en vacker utsikt över staden och Karlsbron. Nedanför i stadsdelen Mala Strana slingrar sig de små gränderna, som kantas av vackra hus och trevliga vinstugor. I den nya stadsdelen ligger bl.a. Rådhuset med det astronomiska uret, Kruttornet och den kända Vaclavplatsen. Eftermiddagen fri för egna strövtåg. På kvällen besöker vi en trevlig restaurang för middag inkl. dryck och traditionell tjeckisk folkloreunderhållning (exkl.).

  I Prag
 • Dag 8.: Prag - Berlin

  Efter frukost lämnar vi Prag. Vi passerar genom ostligaste delen av bergskedjan Erzgebirge förbi Dresden och fortsätter till Tysklands huvudstad Berlin. Trots att det gått många år sedan Berlinmuren revs så finns fortfarande två centrum, dels Västberlins centrala kvarter kring Bahnhof Zoo och den stora affärsgatan Kurfürstendamm, dels Östberlins gamla centrum runt Alexanderplatz där vi inkvarterar oss för en natt på hotell Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Efter incheckning samlas vi för en bussrundtur, där vår svensktalande guide berättar om Berlins omväxlande och spännande historia. Modern arkitektur möter oss vid Potsdamer Platz blandat med gamla preussiska praktbyggnader längs paradgatan Unter den Linden. Vi passerar sevärdheter som Rikdagsdagshuset, Brandenburger Tor och Gedächtniskirche. Vi äter en gemensam middag på hotellet. De som vill följer med reseledaren och avslutar kvällen med en tur upp i TV-tornet där utsiktsplatsen erbjuder en fascinerande panoramautsikt över ett upplyst Berlin (exkl.).

  Prag - Berlin
 • Dag 9.: Berlin - Kiel

  Efter frukost säger vi tack och farväl till Berlin och påbörjar vår resa till Kiel. Om tiden tillåter stannar till vid shoppingcentret Citti Markt som ligger i utkanten av Kiel. Ombordstigning och avresa med Stena Line mot Göteborg. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Det blir åter en gemensam buffémiddag i restaurang Taste.

 • Dag 10.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/6Flera Wien, Prag & Berlin, 10 dagarMer än 816 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. www.stenaline.se Fartygsbesk...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Central
Förstklassig, Wellness och bayersk charm. Rummen är individuellt designade och möblerna är i mörkt trä av hög kvalitet, i kombination med moderna tyger och lampor ger det en vänlig atmosfär. Vi hittar...

Övernattning Dag 3 - 6

Hotel Post
Vårt hotell ligger mitt i Wiens historiska gamla stadsdel, bara några minuters promenad från Stefansdomen, Statsoperan, Hofburg och shoppinggatorna Am Graben och Kärntnerstraße. Våra rum är utrustade...

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Ambiance
Hotellet ligger i hjärtat av det historiska Prag. De lugna, elegant inredda rummen erbjuder bekvämt boende. Alla rum är smakfullt inredda och har individuellt reglerad luftkonditionering och uppvärmni...

Övernattning Dag 8 - 9

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Njut av skyhög utsikt över staden från vårt hotell i Mitte, Berlin Park Inn-hotell i Berlin erbjuder 1 028 bekväma rum med vidsträckt utsikt över stadsbilden. Den smakfulla inredningen har en lugnande...

Övernattning Dag 9 - 10

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. www.stenaline.se Fartygsb...