Skip to main content

Tyrolen, Örnnästet och blomsterön Mainau

Följ med oss på en resa som innehåller många guldkorn. I charmiga Kirchberg njuter vi av Tyrolen när det är som vackrast med snöklädda alptoppar och härligt blommande ängar. Vi tar oss upp till Örnnästet med svindlande utsikt över Alperna och besöker Tyrolens huvudstad Innsbruck. Resan fortsätter till Bregenz vid glittrande Bodensjön där vi besöker den vackra blomsterön Mainau.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 20/8
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Rostock

  Avresa med buss på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Övernattning i Rostock på hotell Sportforum.

 • Dag 2.: Rostock - Bayern

  Resan fortsätter på bekväma tyska motorvägar utanför städerna Berlin, Leipzig och Nürnberg. Strax utanför Ingolstadt stannar vi för middag och övernattning på Hotel Günter i Lenting.

 • Dag 3.: Bayern - Örnnästet - Kirchberg

  Dagens etapp går förbi München och Bayerns största sjö Chiemsee till Berchtesgaden. Efter en gemensam lunch väntar dagens höjdpunkt, ett besök på Örnnästet, Kehlsteinhaus, beläget 1 834 m ö.h. på Obersalzberg.

  Vi kör till bussparkeringen vid foten av berget och åker sedan med specialbussar upp till Kehlstein och sista biten med hiss, som är helt klädd i mässing. Väl uppe på toppen, i gränslandet mellan de tyska och österrikiska alperna, bjuds vi på en bedårande utsikt. En liten bit upp på berget står ett minneskors som pryds av en stor Edelweissblomma. Själva Kehlsteinhaus är en imponerande granitbyggnad, möblerad med värdefulla möbler och består av ett stort runt sällskapsrum med många fönster och en öppen spis i marmor, matsal, kök och vaktrum. Det var det Nationalsocialistiska partiet som bekostade och lät bygga huset som en present till Adolf Hitler på hans 50-årsdag. Idag finns museum och restaurang i huset där man fortfarande kan se bl.a. den imponerande öppna spisen och känna av historiens vingslag.

  Efter denna hissnande upplevelse styr vi färden mot den österrikiska gränsen och vidare till Kirchberg, en typisk tyrolerby inbäddad mellan mäktiga alptoppar i dalen Brixental och granne med den välkända skidorten Kitzbühel. Vi installerar oss för 3 nätter på mysiga hotell Bechlwirt som ligger centralt i byn med restauranger, barer och butiker på promenadavstånd. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

  Bayern - Örnnästet - Kirchberg
 • Dag 4-5.: Kirchberg

  Efter frukost stiftar vi bekantskap med den charmiga grannorten St. Johann. Varje fredag förvandlas huvudtorget till en traditionell bondemarknad. Ett 20-tal utställare visar och säljer traditionellt hantverk och lokala specialiteter som ost, rågbröd, äkta honung och tyrolersnaps. Dessutom finns många mysiga caféer och restauranger. Övriga tiden bekantar vi oss med Kirchberg och utforskar de trevliga omgivningarna inbäddade i det mäktiga alplandskapet. Närmaste liften, Gaisberglift, ligger på gångavstånd från hotellet. Med linbanan kommer man upp till 2000 m ö.h. Från toppen har man en fantastisk utsikt över alpvärlden. Kvällarna är fria för middag på egen hand.

  Kirchberg
 • Dag 6.: Kirchberg - Innsbruck - Bregenz

  Vi lämnar Kirchberg efter frukost och beger oss till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Staden ligger i en dalgång omgiven av berg på över 2000 m höjd. Innsbruck är känd för sin vackra medeltida stadskärna med mysiga gränder och praktfulla byggnader som Gyllene Taket, Hofburg och Hofkirche. Efter en stadsrundtur med lokalguide och tid på egen hand fortsätter vi vår resa till festspelsstaden Bregenz vid Bodensjöns glittrande strand. Den gamla stadsdelen har ett flertal byggnader från medeltiden, bl.a. det gamla rådhuset och St. Martins kapell från 1300-talet. I centrum av det nya Bregenz finns ett stort utbud av affärer, caféer och restauranger. Vi installerar oss för 2 nätter på hotell Messmer med fri tillgång till bastuavdelningen inkl. badrock. Hotellet ligger 100 m från Bodensjön och 5 minuters promenad från piren och linbanan Pfänder. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pfänder 1064 m ö.h. och njut av utsikten. Båda kvällar samlas vi för gemensam middag i hotellets restaurang.

  Kirchberg - Innsbruck - Bregenz
 • Dag 7.: Blomsterön Mainau

  Idag åker vi över gränsen till Schweiz och följer Bodensjöns strandkant till staden Konstanz och vidare ut till Mainau. I början av 30-talet kom denna fantastiska ö i greve Lennart Bernadottes ägo. Han skapade ett blomsterparadis där palmer, apelsin- och citronträd, orkidéer och tusentals blommor och buskar svarar för en sagolik prakt under sommarmånaderna. Missa inte ett besök i den ståtliga Slottskyrkan St. Marien. Efter ett antal härliga timmar åker vi med färjan till romantiska Meersburg och följer sjöns norra sida tillbaka till Österrike och Bregenz.

  Blomsterön Mainau
 • Dag 8.: Bregenz - Magdeburg

  Efter frukost är det dags att ta farväl av Bregenz och vi passerar åter gränsen till Tyskland. Under dagen gör vi lämpliga raster längs vägen och kommer framåt kvällen till Magdeburg som är huvudstad i tyska delstaten Sachsen-Anhalt och ligger vid floden Elbe. Staden är en riktig pärla med en intressant över 1000 år gammal historia. En mycket annorlunda arkitektonisk sevärdhet är Gröna citadellet, ett stort rosa bostadskomplex ritat av Friedensreich Hundertwasser och färdigställt så sent som 2005. Middag och övernattning på Hotel Ratswaage som ligger mitt i staden.

  Bregenz - Magdeburg
 • Dag 9.: Magdeburg - Lübeck

  Efter frukost fortsätter färden genom norra Tyskland via Hannover och Hamburg med lämpliga raster längs vägen. Middag och övernattning på hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin.

 • Dag 10.: Till avstigningsorten

  Efter frukost lämnar vi Lübeck för hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/8Flera Tyrolen, Örnnästet & blomsterön Mainau, 10 dagarMer än 816 850:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Sportforum
HotelSportforum i Rostock är ett modernt sport- och konferenshotell, inbäddat i många idrottsanläggningar...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Günter
Hotel Günter är ett trevligt hotell i Lenting nära Ingolstadt. Njut av den mysiga atmosfären och komforten på vårt hotell, upptäck det fantastiska naturlandskapet mellan Donau-dalen och Frankiska albs...

Övernattning Dag 3 - 6

Hotel Bechlwirt
Det familjeägda hotellet ligger i centrala Kirchberg, 500 meter från området Kitzbühel-Kirchberg, och har en spaavdelning med bastu, ångbad och infraröd kabin. Det finns en traditionell tyrolsk restau...

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Messmer
Hotellet ligger ett stenkast från strandpromenaden och nära till shopping. På hotellet finns en uteservering, restaurang och bar. Här finns även en SPA-avdelning med bastu, utlåning av cyklar m.m. www...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Ratswaage
Från utsidan presenterar Ratswaage Hotel Magdeburg sig i Bauhaus-stil. Inuti kommer du att njuta av mysigheten och de generösa rummen på hotellet. www.ratswaage.de...

Övernattning Dag 9 - 10

TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin
Upptäck charmen i sagostaden från 1100-talet, porten till Östersjön i norra Tyskland. Hotellet TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin erbjuder en elegant foajé, en solig terrass och tysta rum med bekvämligh...