Skip to main content

Tallinn - Medeltidsdagar

Under medeltidsdagarna i Gamla stan omvandlas Tallinns rådhustorg till en medeltida Hansastad – välkommen till medeltiden! Gamla stan i Tallinn påminner lite om en medeltida sagoby i pastell där kullerstensgatorna kantas av sockerpudrade ”pepparkakshus” med karamellfärgade dörrar och fönster.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 5/7
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Vi lämnar Värmland på morgonen mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden åker vi till Tallink Silja Lines terminal i Värtahamnen för incheckning. Ombord finns 2-4 insideshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i båten. De är modernt inredda med d/wc, TV samt två golvstående sängar. Ombord är det full fokus på avkoppling, nöjen och lyx, vilket genomsyrar hela fartyget. Härliga restauranger, mysiga barer, avkopplande soldäck och trendig shopping. Spara en slant och förboka era måltider vid bokningstillfället, då ombordpriset är högre. Dessutom garanteras bord till den restaurang och sittning ni önskar.

  Till Stockholm
 • Dag 2.: I Tallinn

  Efter en god natts sömn anländer vi till Tallinn under förmiddagen. För de som förbokat frukosten, står den uppdukad i bufférestaurangen.

  Nu väntar Tallinn på att utforskas, stadskärnan lockar med sina kontraster. Gamla stan är som en godispåse fylld med läckra karameller som man inte kan få nog av. Samtidigt som den ger oss ett starkt medeltida intryck så är det också en pittoresk stadsdel med vackra pastellfärgade hus. Det är liv och rörelse och i de små butikerna och i många av restaurangerna möter oss personalen i tidsenliga kläder. Rådhustorget har alltid varit en viktig marknadsplats och ett centrum för den medeltida Hansastaden. Även idag fyller Rådhustorget en central roll som Gamla Stans centrala torg.

  Under medeltidsdagarna fylls torget med marknadsstånd och utecaféer. Passa på att besök någon av Gamla stans medeltidsrestauranger. Olde Hansa är den ultimata medeltidsrestaurangen. Så fort som man kliver innanför tröskeln förflyttas man bakåt i tiden och allt man ser, hör och smakar på är inspirerat från 1500-talet. En helhetsupplevelse för både ung som gammal, där det varje dag pågår en medeltida fest.

  Vår buss är med till Tallinn och för de som önskar gör vi ett kort stopp för shopping vid SuPerAlko eller liknade i hamnen. Eventuella inköp packas och lastas direkt i bussen. Återresa enligt tidtabell, med samma hytter som på utresan. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

  I Tallinn
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Vi anlöper Värtahamnen under morgonen och vår buss väntar på terminalen för hemresa med rast efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 16.00.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/7Flera Tallinn -Medeltidsdagar, 3 dagarMer än 81 695:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Victoria 1
Ombord på Victoria I finns flera restauranger, allt från lite lyxigare à la carte-restauranger till den välbesökta och populära buffén. Underhållning i form av shower, dansgolv, casino och lekr...