Skip to main content

Spanien - Costa del Sol

Res från den mörka årstiden med vinter och kyla till Almuñécar på spanska solkusten. Kusten som har det mesta; behagligt klimat, vacker natur och en livsstil så avslappnad att området blivit ett andra hem för tusentals skandinaver.

Vi tar oss med bussen till Almuñécar med 4 hotellövernattningar längs vägen genom Tyskland, Frankrike och Spanien (t/r). I Almuñécar bor vi 21 nätter på utmärkta 4-stjärniga hotell Helios Costa Tropical med perfekt läge vid stranden San Cristobal och promenadavstånd till centrum och den botaniska trädgården.

Vår reseledare Lena Niklasson tar väl hand om oss under hela resan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 3/2
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg-Malmö

 • Dag 1.: Till Soltau

  Avresa på morgonen söderut mot Skåne och Danmark. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Under eftermiddagen tar vi färjan från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning strax söder om Hamburg på Hotel Meyn i Soltau.

 • Dag 2.: Hannover - Péronne

  Färden går på fina vägar mot Ruhrområdet och genom Belgien till Frankrike. Naturligtvis rastar vi med jämna mellanrum för mat och kaffe. Middag och övernattning på Best Western Hotel Saint Claude i Péronne.

 • Dag 3.: Péronne - Bordeaux

  Idag åker vi på motorvägar förbi världsstaden Paris och passerar även utanför Orléans och Tours i Loiredalen. Middag och övernattning på hotell Mercure Bordeaux Le Lac.

 • Dag 4.: Bordeaux - Madrid

  Efter frukost fortsätter vi vår resa genom det franska låglandet till spanska gränsen vid Biscayabukten. Där kör vi den vackra kustvägen förbi San Sebastian och vidare in i landet till Spaniens huvudstad Madrid. Middag och övernattning i utkanten av Madrid på Hotel Silken Puerta Madrid.

 • Dag 5.: Madrid - Almuñécar

  Idag åker vi över La Manchas högslätter, där vi ser bergskedjan Sierra Nevada med staden Granada i förgrunden. Värmen når oss i den idylliska staden Almuñécar på solkusten, ca 70 km öster om Malaga. Här installerar vi oss för 21 nätter inkl. halvpension (frukost & middag) varje dag på Hotell Helios Costa Tropical.

 • Almuñécar

  Vårt hotell är beläget vid strandpromenaden San Cristobal. Våra dubbelrum med balkong ligger på sidan av hotellet och från de flesta rummen har man havsutsikt. Rummen är utrustade med badrum som har wc, badkar eller dusch, kylskåp, telefon, radio, TV, fritt Wi-Fi och luftkonditionering. Övriga rumskategorier går att boka mot tillägg. Hotellet erbjuder uppvärmd swimmingpool, restaurang, cafeteria, sällskapsrum m.m. På taket på 10:e våningen finns en solterrass med en härlig utsikt över staden och Almuñécarbukten. På dagarna anordnas många aktiviteter på hotellet (de flesta gratis) att välja mellan, t.ex. morgongymnastik, boule, pingis, promenader, bingo m.m.

  Varje fredag är det marknad i Almuñécar. Under vistelsen i Spanien anordnar vi sevärda och intressanta utflykter med vår buss som du kan välja till vid bokning. Vår reseledare och chaufför finns kvar under hela vistelsen och kan träffas på hotellet dagligen.

  Almuñécar
 • Utflykter (exkl.)

  Gibraltar 650:-
  Vi åker med bussen längs Costa del Sol till Gibraltar som är en brittisk enklav på det spanska fastlandet. Här möts vi av minibussar som tar oss med på en tur runt Gibraltarhalvön. Vi stannar till vid utsiktspunkten Europa Point där man vid vackert väder kan se över till Marocko. Vid droppstensgrottan St. Michaels Grotta får vi chans att se makakaporna som bor på Gibraltarklippan.

  Malaga 300:-
  Vi besöker Costa del Sols huvudstad Malaga, en storstad med ett varierat utbud av museer, shopping, restauranger och caféer. De flesta sevärdheterna ligger i den historiska stadskärnan.

  Guadix 350:-
  Vi besöker grottbyn Guadix, beläget nordost om Sierra Nevada. Spaniens mest säregna landskap präglas av röda sandstensklippor och gråvioletta askfärgade kullar med ingångar till grotthus i sluttningar. Här bor befolkningen fortfarande och vi besöker bl.a. en av dessa grottbostäder.

  La Alpujarra 300:-
  En mycket vacker och slingrande väg tar oss upp till Sierra Nevadas sydliga bergsområde som heter La Alpujarra – av många omsjunget som Spaniens vackraste trakt. De vita byarna från arabiska tiden har en speciell arkitektur och landskapet är hänförande. Vi besöker hantverksbyn Pampaneira där vi har möjlighet att besöka små butiker, vävstugor och en chokladfabrik.
 • Dag 30.: Till avstigningsorten

  Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby och senare Helsingör till Helsingborg. Vid lunchdags är vi tillbaka i Skåne och nu återstår endast den sista etappen till våra respektive avstigningsorter.

 • Dag 26.: Almuñécar - Alcossebre

  Efter tre härliga veckor är det dags att säga adjö till Almuñécar och Costa del Sol. Färden går över Murcia, där vägen är kantad av fruktodlingar, förbi Spaniens tredje största stad Valencia till Benicassim och vidare till Alcossebre för middag och övernattning.

 • Dag 27.: Alcossebre - Orange

  Under dagen passeras olympiastaden Barcelona och under eftermiddagen kommer vi in i Frankrike igen. Vi har middag och övernattning på hotell Mercure Orange Centre i Orange.

 • Dag 28.: Orange - Karlsruhe

  Vi kör via Rhônedalen norrut och passerar Lyon och Mulhouse, innan vi kommer in i Tyskland. Middag och övernattning på ACHAT Hotel Karlsruhe City.

 • Dag 29.: Karlsruhe - Lübeck

  Under dagen ser vi på avstånd Frankfurt, Kassel och Göttingen. Middag och resans sista övernattning på hotell Park Inn by Radisson.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/2Flera Spanien, Costa del Sol, 30 dagarMer än 836 750:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meyn

Övernattning Dag 3 - 4

Mercure Bordeaux Le Lac

Övernattning Dag 4 - 5

Hotel Silken Puerta Madrid

Övernattning Dag 5 - 26

Hotel Helios Costa Tropical
Hotellet är beläget vid strandpromenaden San Cristobal. Våra dubbelrum med balkong ligger på sidan av hotellet och från de flesta rummen har man havsutsikt. Rummen är utrustade med bad/wc, kylskåp, te...

Övernattning Dag 26 - 27

Hotell Alcossebre

Övernattning Dag 27 - 28

Mercure Orange Centre

Övernattning Dag 28 - 29

ACHAT Hotel Karlsruhe City

Övernattning Dag 29 - 30

Park Inn by Radisson Lübeck
Det här moderna hotellet har utsikt över gamla stan och ligger 3 minuters promenad från den medeltida stadsporten Holstentor, 8 minuters promenad från tågstationen Lübeck Hbf och 10 minuters promenad...