Skip to main content

Sommarteater i hjärtat av Stockholms skärgård

Välkommen att njuta av högklassig underhållning nära havet, i fantastisk skärgårdsmiljö. I den lummiga parken intill Gustavsbergs hamn presenterar Porslinsteatern “Två herrars tjänare” en fartfylld komedi och klassiker som lockar till skratt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 12/7
  Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Gustavsberg

 • Dag 1.: Till Gustavsberg

  Avresa med buss enligt resebevis, med rast efter vägen. Vi styr vidare mot Värmdö kommun och vårt hotell i Gustavsberg. Området Gustavsbergs Hamn har idag blivit en samlingsplats för konstnärer och hantverkare som finner inspiration i platsens stolta tradition. I hamnområdet hittar vi restauranger, gallerier och museum. Här finns även spännande butiker med antikt, presentartiklar, mode och outletbutiker med husgeråd och porslin.

  Vårt hotell Blå Blom ligger mitt i charmiga Gustavsbergs Hamn, i två av porslinsfabrikens mest anrika byggnader ”Gamla Verkstaden” och ”Gamla Slamhuset”. Mellan de två tvillingbyggnaderna finner vi hotellets innergård. Samtliga hotellrum är olika och personligt inredda med känslan från Gustavsbergs storhetstider i historian såsom sekelskifte, industriell och 50-tal då många av de berömda porslinsmakare gjorde sina namn.

  Gustavsberg är ett starkt varumärke som sedan många hundra år världskänt för sitt porslin. Wilhelm Kåge, Stig Lindberg, Lisa Larson, Karin Björquist, Berndt Friberg för att nämna några av de mest namnkunniga, satte sin prägel på flera decenniers skapande. I Gustavsbergs Porslinmuseum finns exempel på många designklassiker. I fabriksbutiken kan vi fynda porslin i andrasortering och mycket annat för det dukade bordet. Många av oss har mängder av gammalt porslin hemma i skåpen och mycket kommer just härifrån. Under vårt besök får vi en guidad rundvisning av Porslinsfabrikens nya lokaler och vi får ta del av tillverkningen och dess historia.

  På hotellet bjuds vi på en tidig 2-rätters middag innan föreställningen som börjar 18.30. I den lummiga Odelbergsparken, mellan Tornhuset och Gula byggningen i Gustavsbergs hamn huserar Porslinsteatern med sin utomhusscen. Vi har reserverade platser på parkett. “Två herrars tjänare” är en fartfylld komedi och klassiker som lockar till skratt.

  Föreställningen handlar om en tjänare som har två arbetsgivare, som är helt ovetandes om varandra. Hur får han ihop sin arbetsdag och när hinns det med en bit mat? Hur skall alla kärleksintriger lösa sig? Beatrice letar efter sin Florindo, kommer de till sist att återförenas? Vem skall Clarice egentligen gifta sig med? Ja alla dessa frågor kommer vi att få svar på, innan föreställningens slut vid 21-tiden. Medverkar gör bland annat Kristina Lindgren, Sanna Ekman och Lasse Karlsson - Alla med en gedigen erfarenhet av teater och bred underhållning.

  Regissör: Christoffer Wallin
  Av: Carlo Goldoni i en version av Klas Abrahamsson.

  Till Gustavsberg
 • Dag 2.: Till avstigningsorten

  Efter en riklig frukost på hotellet finns det tid att på egen hand besöka både museum och små de små pittoreska butikerna innan vår hemresa kl. 14.00. Eller varför inte ta en promenad längs strandpromenaden och njut av både skärgårdsluften och båtarna som ligger förtöjda vid sina bryggor. Åter i Karlstad ca kl. 19.00.

  Till avstigningsorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/7Flera Sommarteater i hjärtat av Stockholms skärgårdMer än 82 540:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Hotell Blå Blom
Välkommen till Hotell Blå Blom som ligger mitt i charmiga Gustavsbergs Hamn, i två av porslinsfabrikens mest anrika byggnader ”Gamla Verkstaden” och ”Gamla Slamhuset”. Mellan de två tvillingbyggnadern...