Skip to main content

Prag - den gyllene staden

Den gyllene staden, Staden med de hundra tornen, Magiska Prag - det är några av namnen på Tjeckiens huvudstad. Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 24/9
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg-Trelleborg

 • Dag 1.: Till Trelleborg

  Avresa under förmiddagen. Vi reser med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter. Förboka gärna middag ombord.

 • Dag 2.: Travemünde - Prag

  Efter frukost fortsätter vi söder ut genom Tyskland. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Tjeckien och en dryg timme senare når vi Hotel Ambiance**** i Prag. Från hotellet är det bara några minuters promenad till Vaclavplatsen och Nationalmuseet. Hotel Ambiance har hög standard med moderna rum och bra service. I anslutning till hotellet finns ett stort utbud av restauranger och barer. Gemensam middag på en närbelägen restaurang.

 • Dag 3-5.: I Prag

  Under tre dagar ska vi lära känna Tjeckiens huvudstad, vackert belägen vid floden Moldau. Ovanför staden reser sig den ståtliga borgen Hradcany med Vituskatedralen, som bjuder på en vacker utsikt över staden och Karlsbron. Nedanför i stadsdelen Mala Strana slingrar sig de små gränderna, som kantas av vackra hus och trevliga vinstugor. I den nya stadsdelen ligger bl.a. Rådhuset med det astronomiska uret, Kruttornet och den kända Vaclavplatsen. Under vistelsen i Prag erbjuder vi sevärda och intressanta utflykter (exkl.). Första dagen i Prag gör vi en stadsvandring med svensktalande lokalguide. Vi kommer även ha två kvällsutflykter. Ett besök på en trevlig restaurang för middag och traditionell tjeckisk folkloreunderhållning. En annan kväll arrangeras en båttur på Moldau, där intar vi middagen medan vi njuter av Prags vackra broar och monument upplysta i kvällsskenet.

 • Dag 6 .: Prag - Travemünde

  Vi lämnar Prag och åker mot Dresden, där vi gör en kort rundtur för att se de pampiga byggnaderna Semperoperan, slottet Zwinger och Frauenkirche. Dresden är en av Tysklands vackraste städer och ligger vid floden Elbe. Under eftermiddagen går resan utanför Berlin tillbaka till Travemünde. Resa och logi som på nerresan.

 • Dag 7.: Trelleborg - avstigningsorten

  Nu återstår bara den sista etappen innan vi når våra avstigningsorter. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/9Flera Prag - den gyllene stadenMer än 87 680:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...

Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Ambiance
Hotellet ligger i hjärtat av det historiska Prag. Byggnaden som hotellet upptar byggdes på 1800-talet i eklektisk stil som kombinerar renässans- och barockdetaljer...

Övernattning Dag 6 - 7

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...