Skip to main content

Tallinnkryssningar

Från havet möts vi av stadssiluetten bestående av tinnar och torn, de klassiska tecknen från en medeltida hansastad. Inte långt från hamnen hittar vi stadens affärscentrum med moderna skyskrapor, trendiga stadsdelar och stora köpcentrum. Det är just blandningen mellan det medeltida och moderna, det gamla och det nya, som gör Tallinn till ett spännande och intressant resmål.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 9/8
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Vi lämnar Värmland på morgonen vidare mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden åker vi till Tallink Silja Lines terminal i Värtahamnen för incheckning. Vår chaufför ser till att vi får både hyttnycklar och måltidskuponger. Ombord finns 2-bäddshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i båten. De är modernt inredda med d/wc, TV samt 2 golvstående sängar. För gäster som förbokat kvällens middag, står buffén uppdukad i bufférestaurangen. Välj bland kalla och varma rätter, kött, fisk, skaldjur samt ett dessertbord fyllt av sötsaker, ostar och frukt. Till middagen ingår dryckesbuffé. Efter middagen väntar fartygets nöjesutbud på oss, dansmusik, trubadur och karaoke, det finns något för alla smaker. Kvällens höjdpunkt brukar vara den glittrande kvällsshowen i nattklubben. Taxfreeshopping är en del av kryssningsupplevelsen, fartyget har ett flertal butiker att botanisera i. I receptionen finns kryssningsprogram med tips på underhållning och öppettider.

 • Dag 2.: I Tallinn

  Innan vi lägger till i centrala Tallinn står frukostbuffén uppdukad för oss. Nu väntar Tallinn på att utforskas, stadskärnan lockar med sina kontraster. Skyskrapor står sida vid sida med industribyggnader och kulturmärkta hus från 1800-talet. Tallinns centrum är kompakt, med allt man kan behöva inom gångavstånd. Från hamnen till Gamla stan tar det ca 15 minuter ett promenera. I hjärtat av Gamla stan hittar vi Rådhustorget med rådhuset och dess torn, barer och uteserveringar. På torget hittar vi också Europas äldsta kontinuerligt operativa apotek. Idag fungerar det som ett museum och modernt apotek, klart värt ett besök. Längs den medeltida stadsmuren på Müürivahegatan hittar vi utomhusmarknaden med mängder av stickade kläder.

  För de som önskar gör vi ett kort stopp för shopping vid Calles eller liknade i hamnen. Eventuella inköp packas och lastas direkt i bussen. Vi har tillgång till fartyget och våra hytter under hela uppehållet i Tallinn. Avgång kl. 18.00 (17.00 svensk tid). Sista incheckning är 30 minuter före fartygets avgångstid. Förboka gärna kvällens middag vid bokningstillfället. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter en stadig sjöfrukost anlöper vi Värtahamnen. Nu återstår bara hemresa med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/8Flera Tallinnkryssning41 190:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Baltic Queen
Njut av bad- och bastuavdelningen, shoppa märkeskläder på Fashion Street och ta del av en taxfree full med godsaker.