Skip to main content

Nordsjökustens pärlor

De unika ostfrisiska öarna ligger som ett pärlband längs Nordsjökusten vid Tysklands nordvästra spets. Här möter oss en säregen natur med bördig mark och kanaler som sträcker sig kors och tvärs. Med charmiga centralorten Leer som utgångspunkt utforskar vi både fastlandet och ön Norderney med rundturståg, ölprovning och blomsterpark. På hemresan stannar vi i Hansastaden Lübeck med dess berömda stadsport Holstenstor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 21/9
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Bad Oldesloe

  Avresa med buss från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på hotell Good Morning+Bad Oldesloe.

 • Dag 2.: Till Leer

  Efter sjöfrukost fortsätter resan förbi Hamburg, Bremen och Oldenburg till staden Leer som har en stor hamn med Tysklands näst största handelsflotta. Vi installerar oss för 3 nätter på 4-stjärniga Hotel Frisia med gångavstånd till Gamla stans historiska byggnader och charmiga kullerstensgator. På hotellet har vi fri tillgång till bastu- och fitnessavdelningen. Gemensam middag på hotellet alla kvällar.

 • Dag 3.: Ostfrisiska fastlandet med ölprovning och blomsterpark

  Efter en god frukost på hotellet är vi redo för dagens spännande utflykt. Vi börjar med ett besök i den pittoreska byn Greetsiel som är uppbyggd kring kanaler. I hamnen ligger fiskebåtar och den kantas av fisk- och skaldjursrestauranger. I Ostfrieslands huvudort Aurich får vi tid att strosa runt längs den trevliga huvudgatan Burgstrasse och den historiska gamla stadskärnan. Tyskland har en stor ölkultur och lång tradition av ölbryggande, så även i dessa trakter. Vi besöker Nordseer Brauerei Gut Strackholt för en ölprovning i deras trevliga lokal ”Stüberl”. Vi avrundar dagsutflykten med ett besök i den vackra blomsterparken Park der Gärten belägen i den idylliska staden Bad Zwischenahn. På ett område av cirka 14 hektar finns här ett 40-tal olika tematrädgårdar med bl.a. inspiration från medelhavet och Japan, alla arrangerade i perfekt harmoni av former och färger.

  Ostfrisiska fastlandet med ölprovning och blomsterpark
 • Dag 4.: Norderney – de ostfrisiska öarna

  Idag tar vi färjan från Norddeich till ön Norderney, som är den nästa största ön av de ostfrisiska öarna. Norderney blev redan 1797 utnämnd till kunglig preussisk havsbadanstalt och hela nordsidan av ön består av en 12 km lång sandstrand med imponerande dyner. Färjeöverfarten tar ca 55 minuter. Väl i hamnen väntar rundturståget Bömmelbahn som tar oss med på en upplevelserik rundtur med fina vyer. Därefter finns tid på egen hand att upptäcka Norderney, som har samma namn som ön. Upplev strandpromenaden och byggnaderna vid torget eller besök badmuseet som skildrar hur badlivet på öarna såg ut förr. Senare under eftermiddagen samlas vi för återresa med färjan till Norddeich och vidare med buss till vårt hotell i Leer.

  Norderney – de ostfrisiska öarna
 • Dag 5.: Leer – Lübeck

  Efter frukost börjar vi vår hemresa med siktet inställt på Lübeck. Vi hinner med ett besök i det stora köpcentret Citti Markt för en shoppingrunda innan det är dags att checka in på vårt hotell, lyxiga Park Inn by Radisson. Hotellet ligger på 5 minuters promenad till Lübecks charmiga gamla stadsdel med Rådhuset, Burgkloster och Koberg, ett helt bevarat kvarter från 1200-talet och skyddas av UNESCO som världskulturarv. Niedereggers Café med Marsipansalongen, där historien om ”Sötsakernas kung” berättas är väl värt ett besök. På bottenvåningen finns härliga souvenirer i idel marsipan att köpa. Vi får några timmar på egen hand innan det är dags för en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6.: Till avstigningsorten

  Efter frukost lämnar vi Lübeck för hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/9Flera Nordsjökustens pärlor, 6 dagarMer än 813 430:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Good Morning + Bad Oldesloe
Good Morning+ Bad Oldesloe erbjuder en bekväm hotellvistelse. Rummen är välplanerade och fint inredda, med fokus på sängarna och på att kunna erbjuda en så god natts sömn som möjligt. Hotellet har äve...

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Frisia
Upplev östfrisisk gästfrihet med en traditionell kopp te framför den mysiga öppna spisen eller i den rustika hotellbaren "Fischerkate". En stor bastuavdelning finns tillgänglig för avkoppling. Det 4-s...

Övernattning Dag 5 - 6

Park Inn by Radisson Lübeck
Det här moderna hotellet har utsikt över gamla stan och ligger 3 minuters promenad från den medeltida stadsporten Holstentor, 8 minuters promenad från tågstationen Lübeck Hbf och 10 minuters promenad...