Skip to main content

Noramarknaden

Gör som de tre små gummorna och besök Noramarknaden. Välkommen att åka karusell, äta karamell och fröjdas hela dagen uti Nora, Bergslagens lilla sagostad. Noramarken är en av de största och mest kända marknaderna i Sverige.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 31/8
  Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Nora

 • Dagstur

  Det är något visst med Nora, kanske är det de pittoreska omgivningarna och kulturvården. Eller det gammaldags som ofta kombineras med nytänk och mod. Nora är en av Sveriges bäst bevarade trästäder, med byggnader huvudsakligen från 1700- och 1800-talen. Husen används fortfarande för butiker, hantverk och bostäder.

  Lika säker som amen i kyrkan, dyker Noramarknad upp varje år. Under en augustihelg fylls Noras gator och torg med cirka 350 knallar från när och fjärran och uppskattningsvis är det cirka 50.000 besökare under marknadshelgen. Bekväma promenadskor rekommenderas om man skall hinna med 2.5 kilometer marknadsstånd som står uppradade efter stadens gator och torg. Här finns även små unika butiker med ett handplockat sortiment och personlig service, en skön kontrast till de stora varuhusen och galleriorna.

  Kurrar magen och benen känns trötta, då finns det både restauranger och caféer att besöka. I centrala Nora vid Norasjöns strand hittar vi anrika Kafé Strandstugan. Här serveras kaffe med dopp och den berömda Noraglassen. Visste ni att all Noraglass som säljs är dagsfärsk, alltså alltid tillverkad samma dag som vi äter den. Och det som är färskt smakar allra bäst!

  En trivsam dag är över och vår chaufför tar oss åter till våra avstigningsorter. Åter i Karlstad ca kl. 19.00.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/8Flera Nora höstmarknad, 1 dag.Mer än 8450:-BokaMer information