Skip to main content

Julshopping i Tallinn

När adventstiden närmar sig är vi många som vill maxa julstämningen, börja köpa julklappar och njuta av säsongens goda mat och dryck. Vad är mysigare än att strosa runt på en julmarknad bland vacker hemslöjd, tomtar, ljuvlig glögg och doften av brända mandlar?

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 4/12
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 • Dag 1.: Till Tallinn

  Avresa från Värmland till Stockholm under förmiddagen. Kl. 17.30 avgår Tallinks kryssningsfartyg M/S Baltic Queen mot Tallinn. Ombord finns 2-bäddshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i fartyget. De är modernt inredda med d/wc, TV samt två golvstående sängar. Ombord är det full fokus på avkoppling, nöjen och lyx, vilket genomsyrar hela fartyget. Härliga restauranger, mysiga barer och trendig shopping.

  Spara en slant och förboka era måltider vid bokningstillfället, då ombordpriset är högre. Dessutom garanteras bord till den restaurang och sittning ni önskar. Det stora julbordet står uppdukat i bufférestaurangen på däck 7. Till julbordet ingår dryckesbuffé öl, vitt/rött vin, läsk samt vatten.

 • Dag 2. : I Tallinn

  Efter en god natts sömn anländer vi till Tallinn under förmiddagen. För de som förbokat frukosten, står den uppdukad i bufférestaurangen. Nu väntar Tallinn på att utforskas, stadskärnan lockar med sina kontraster. Skyskrapor står sida vid sida med industribyggnader och kulturmärkta hus från 1800-talet. Tallinns centrum är kompakt, med allt man kan behöva inom gångavstånd.

  Vår buss tar oss till och från centrala Tallinn. Promenera genom Gamla stans gränder till den årliga julmarknaden på Rådhustorget. Här möts vi av små julbodar och marknadspaviljonger som smyckar Rådhustorget i långa rader. Det kommer finnas allt från värmande glögg, estniska julspecialiteter, handstöpta ljus till varma ylletröjor, vantar och sockor med mera.

  Det är inte svårt att hitta trevliga och eftertraktade julklappar åt sina nära och kära från de stora moderna köpcentrumen och varuhusen samt från de små och mysiga design- och hantverksbutikerna, och naturligtvis från julmarknaden i Gamla stan. Ett måste när man reser till Tallinn är utomhusmarknaden på Müürivahegatan, där damerna säljer sina stickade produkter utmed den medeltida stadsmuren.

  För de som önskar gör vi ett kort stopp för shopping vid Calles eller liknade i hamnen. Eventuella inköp packas och lastas direkt i bussen. Återresa enligt tidtabell, med samma hytter som på utresan. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

  I Tallinn
 • Dag 3. : Till avstigningsorten

  Vi anlöper Värtahamnen under morgonen och vår buss väntar på terminalen för hemresa med rast efter vägen. Åter i Karlstad ca kl.15.30-16.00.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/12Flera Julshopping i TallinnKontakta resebyrån880:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Baltic Queen
Välkommen ombord på Baltic Queen, ett av våra finaste flaggskepp. Slå dig ner i den ryska gourmetrestaurangen Aleksandra, smaka blinier med löjrom och en liten kall därtill. Hör du den fina, mjuka mus...