Skip to main content

Hamburg julmarknad

I slutet av november öppnar vackert utsmyckade julmarknader i hela Hamburg som sprider en praktfull julstämning i Tysklands näst största stad. Vi bor på Hotel Senator som ligger nära centralstationen och shoppinggatorna som leder fram till den berömda historiska julmarknaden på Rådhusplatsen. Här ligger de anrika marknadsbodarna tätt som en liten sagoby med vackra hantverk och ljuvliga dofter av julgodis och glögg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 24/11
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland under förmiddagen mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Ombord njuter vi av god mat och dryck. Förboka gärna julbordet i bufférestaurangen Taste, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Under kvällen utforskar vi fartyget på egen hand.

 • Dag 2.: Kiel - Hamburg

  Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten till Kiel. Efter en stunds bussresa är det dags för lunchuppehåll i Bergedorf, en ort med många fina korsvirkeshus strax utanför Hamburg. Julmarknaden är av mindre format men mycket charmig. Dessutom finns det gott om butiker och caféer. Vi fortsätter till centrala Hamburg för incheckning på 4-stjärniga hotell Senator beläget i det livliga St. Georg-distriktet. På hotellet finns bistro och bar. Anrika shoppinggatan Mönckebergstrasse och Rådhustorget ligger på 20 minuters promenadavstånd. Resten av dagen och kvällen är fri till att utforska omgivningarna på egen hand. Hamburgs innerstad bjuder på ett flertal julmarknader som t.ex. vid mysiga Gänsemarkt och lyxiga Jungfernstieg. En av de mest omtyckta och välbesökta är den historiska marknaden på Rådhustorget med det mäktiga rådhuset som kuliss. Marknaden känns som en sagoby välfylld med bodar, tomtar, gedigna hantverk, karuseller och allt man kan tänka sig som hör julen till.

  Kiel - Hamburg
 • Dag 3.: Hamburg - Kiel

  Efter frukost och utcheckning från hotellet gör vi en bussrundtur med lokalguide som visar oss Hamburgs centrala sevärdheter och ger oss en inblick i stadens historia och arkitektur. Vi fortsätter resan och stannar till vid köpcentret Citti-Park strax utanför Kiel. Här finns ett 80-tal butiker i olika branscher, allt från skor, kläder, leksaker till mat och dryckesvaror. Inköpta varor lastas direkt i bussen och återfås vid hemkomsten. Ombordstigning och avresa med Stena Line mot Göteborg. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Förboka gärna plaster i ā la carte restaurangen Metropolitan med internationell prägel eller julbordsbuffé inkl. dryck. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

 • Dag 4.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/11Flera Hamburg julmarknad, 4 dagarMer än 85 340:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. www.stenaline.se Fartygsb...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Senator Hamburg
I goda händer i Hamburg: våra hotellrum med sin moderna och bekväma atmosfär erbjuder alla bekvämligheter för en trevlig vistelse i Hamburg. Efter en händelserik dag kan gästerna i våra "wellness" -ru...

Övernattning Dag 3 - 4

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. www.stenaline.se Fartygsbesk...