Skip to main content

Flåmsbanan, Bergen med fjordkryssning & Oslo

Följ med till vårt vackra grannland Norge och upplev hisnande vyer och spännande naturupplevelser!

Vi åker med den natursköna Flåmsbanan, en av världens brantaste järnvägar, och ser vattenfallet Kjosfossen. Norges näst största stad Bergen välkomnar oss med sina färgglada trähus och vi gör en fantastisk fjordkryssning till Osterfjord och pittoreska Mostraumen. Dessutom besöker vi Norges vackra huvudstad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 15/7
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Årjäng

 • Dag 1.: Till Geilo

  Resan startar på morgonen mot vårt grannland Norge. Vi stannar för möjlighet till kaffe och lunch längs vägen. Förbi Oslo fortsätter vi på fina vägar upp i dalgångarna mot Geilo, orten som ligger på en av Europas högsta fjällplatåer, Hardangervidda. Middag och övernattning på hotell Vestlia Resort.

 • Dag 2.: Flåmsbanan – Sandsli

  Efter frukost kliver vi på tåget i Geilo och åker Bergensbanan till Myrdal, där vi byter tåg och tar Flåmsbanan. Banan räknas som ett mästerverk i ingenjörskonst och saknar motstycke i Europa. Sträckan är 20 km lång med en höjdskillnad på 865 m samt har 20 tunnlar på sammanlagt 6 km. Tåget färdas sakta nedför berget genom vilda och vackra bergslandskap ner till fjordarna. Järnvägen går delvis i spiral p.g.a. höjdskillnaden och för att säkerhetsmässigt klara det hela. Vagnarna är utrustade med fem olika bromssystem, som var för sig vid behov kan stanna tåget. I Flåm gör vi en längre rast, innan vi sätter oss i bussen för vidare färd mot Bergen. Middag och övernattning på Quality Hotel Edvard Grieg som ligger strax utanför Bergen i Sandsli. Från hotellet har man en fantastisk utsikt över fjordar och fjäll.

  Flåmsbanan – Sandsli
 • Dag 3.: Bergen & fjordkryssning

  Efter frukost tar vi bussen till Bergen där vår guide möter upp oss för en stadsrundtur. Närheten till västra Norges fjordar har gett den gamla Hansastaden smeknamnet ”porten till fjordarna”. Men Bergen är mycket mer än en port. Staden har en stolt historia, ett rikt kulturliv och en mysig stadskärna, vackert belägen mellan sju fjäll och många öar. Till fots utforskar vi sedan stadens mest välkända sevärdhet Bryggen som finns med på UNESCOs världsarvslista med sina färgglada trähus som trängs längs kajen. Vi promenerar omkring i de små gränderna och på fiskmarknaderna i hamnområdet. Här har det sålts fisk sedan 1200-talet och än idag kan man inhandla färsk fisk och skaldjur. Efter lunch på egen hand gör vi en fantastisk 3-timmarskryssning till Osterfjord och pittoreska smala Mostraumen, där båtarna knappt kommer igenom. Från sjösidan har man en fin utsikt över Bergen, den berömda Bryggen och resten av hamnen. Turen fortsätter under Nordhordalandsbrua och ut på Ostfjorden. När vi närmar oss Mostraumen blir fjorden smalare och branta berg reser sig på sidorna. Vi åker förbi flera vattenfall och med lite tur får vi provsmaka det friska bergsvattnet. Efter denna härliga upplevelse återvänder vi till vårt hotell för en gemensam middag.

  Bergen & fjordkryssning
 • Dag 4.: Bergen - Oslo

  Efter en tidig frukost lämnar vi Bergenområdet. Vi passerar över vackra Haukeli som är porten till Hardangervidda till Telemark och njuter av den fantastiska utsikten från bussen. På kvällen kommer vi fram till Oslo som ligger allra längs in Oslofjorden. Middag och övernattning på Thon Hotel Opera.

 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Efter frukost på hotellet åker vi upp till Holmenkollen, där vi får en vidunderlig utsikt över staden och Oslofjorden. Därefter besöker vi Vigelandsparken med dess fantastiska skulpturer. Bussen släpper av oss vid mysiga Aker Brygge, där vi får några timmar på egen hand sitta ner vid en av de otaliga restaurangerna, shoppa eller bara ta en promenad längs vattnet. Under eftermiddagen är det dags att ta farväl av Oslo och påbörja bussresan till Värmland och våra avstigningsorter.

  Till avstigningsorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/7Flera Flåmsbanan, Bergen med fjordkryssning & Oslo, 5 dagarKontakta resebyrån10 980:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Vestlia Resort
Vestlia Resort är ett varmt och mysigt lodgehotell i Geilo som erbjuder en avslappnad atmosfär. Sov gott i våra sängar och vakna till en fantastisk utsikt över bergen. www.vestlia.no...

Övernattning Dag 2 - 4

Quality Hotel Edvard Grieg
Med inspirerande interiör och hisnande utsikt står Quality Hotel Edvard Grieg redo för att välkomna dig. Hotellet har fantastisk utsikt, frukost, bar och restaurang. Det första som möter dig vid ankom...

Övernattning Dag 4 - 5

Thon Hotel Opera
Thon Hotel Opera ligger centralt i Bjørvika, nära Oslos världsberömda Opera. Munchmuseet och det nya Deichmanska huvudbiblioteket ligger också ett stenkast från hotellet. Här hittar du hemlagad mat,...