Skip to main content

Bornholm - gemytliga Danmark

Följ med oss till solskensön Bornholm, som har både klippig kust och fina sandstränder. Vi får se pittoreska städer och fina fiskelägen samt uppleva det fantastiska dynlandskapet vid Bornholms sydspets, Dueodde. Vi besöker Hammershus, Nordeuropas största borgruin och förundras över rundkyrkor och forntida minnesmärken. Vi bor 4 nätter i charmiga Rönne på Griffen Spa Hotel, ett av Bornholms ledande hotell, beläget alldeles vid havet och småbåtshamnen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 3/9
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Malmö

 • Dag 1.: Till Rönne

  Avresa med buss från Värmland mot Ystad med lämpliga raster efter vägen. Från Ystad tar vi snabbfärjan till Rönne. Överfarten tar 80 minuter och på fartyget finns, förutom bekväma salonger och trevliga restauranger, även en välsorterad butik med fördelaktiga priser. Väl framme i Rönne inkvarterar vi oss för 4 nätter på Griffen Spa Hotel, ett av Bornholms ledande hotell, beläget alldeles vid havet. Vi äter en gemensam middag på hotellets restaurang som bjuder på milsvid utsikt över Östersjön, småbåtshamnen och solnedgången i väst.

  Till Rönne
 • Dag 2.: Östra & södra Bornholm

  Idag åker vi mot kusten genom fina fiskelägen som Bölshavn och Listed till pittoreska Svaneke, känd för sina många konsthantverkare inom glas, keramik, konst och textil. Vi fortsätter till Martin Andersens barndomsstad Nexö. Ett av hans mest kända verk är Pelle Erövraren. I mysiga fiskeläget Snogebaek besöker vi Snogebaeks rökeri. Vår gemensamma lunchbuffé består av nyrökt sill samt många andra specialiteter från Bornholm. Vi får uppleva det fantastiska dynlandskapet vid Bornholms sydspets, Dueodde. Under eftermiddagen besöker vi vingården Lilla Gadegård för en intressant guidning och vinprovning.

  Östra & södra Bornholm
 • Dag 3.: I Rönne

  Idag finns tid för att på egen hand utforska charmiga Rönne och dess omgivningar. Hotellets egen cykeluthyrning (exkl.) kanske inspirerar till en tur genom Solskensön. Vi har fritt tillträde till hotellets helt nybyggda spaavdelning, som är inredd med inspiration från det bornholmska landskapet. (Spa-behandlingar exkl.)

  I Rönne
 • Dag 4.: Västra & norra Bornholm

  Efter frukost möter vår lokalguide upp för dagens rundtur till öns västra och norra delar. Vi passerar städer som Hasle, Allinge-Sandvig och Gudhjem, en underbar pärla med medelhavskänsla. Här växer bl.a. mullbär, valnöt och fikonträd. Vi besöker Hammershus och det nya besökscentret, som är noggrant integrerat i den historiska miljön vid Nordeuropas största borgruin. Borgen som kan härledas till 1100-talet, var fram till 1522 i biskopen av Lunds ägo. Efter en gemensam lunch tittar vi på Rundkyrkorna som användes inte bara som kyrkor utan även som fästningar och är typiska för Bornholm. Vi besöker den största av dem, rundkyrkan Österlars med sina vackra fresker.

  Västra & norra Bornholm
 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Återresa under förmiddagen med snabbfärja från Rönne till Ystad. Nu återstår resan till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/9Flera Bornholm, 5 dagarMer än 810 950:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

GRIFFEN SPAHOTEL
Bornholms vackra spahotell med Östersjön i trädgården. Unna dig utsökta och moderna omgivningar, rum med utsikt över staden eller havet, sviter, stor spa- och hälsoavdelning och en extremt populär res...