Skip to main content

Wadköpings julmarknad

Wadköpings julmarknad med sina trähus och gårdar bjuder in till en riktig gammeldags julmarknad. Kom och känn julstämningen, smaka den goda julmaten, hitta de unika julklapparna och träffa Tomten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 11/12
  Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro

 • Dagstur

  Vi börjar vårt besök i Örebro med en jultallrik på Stadsträdgårdens restaurang. När vi är mätta och belåtna har vi en kort promenad via Stadsparken till Wadköping och dess julmarknad. Wadköping är ett besöksmål och friluftsmuseum i centrala Örebro. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare. Här finns museer, utställningar, café och restaurang, träsvarvare, handelsbod, bageri och många andra butiker och hantverkstäder.

  I december förvandlas Wadköping till en stämningsfull julmarknad. Här hittar vi julpynt, hantverk, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat smått och gott som hör julen till. Självaste tomtefar hittar vi i Teaterladan om vi inte möter han i någon gränd. Tomtefar tipsar även om att gå slingan ”Tomtespår” där vi lär oss mer om gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och bidrar med lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad.

  Besök gärna Handskmakaregården och dess julstänger. Julstänger är en glömd tradition som sattes upp förr i tiden för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. Körsångare från Primula Veris bjuder på stämningsfulla julsånger.

  Vid 16-tiden tackar vi för oss och beger oss åter mot Värmland och våra avstigningsorter. Åter i Karlstad ca kl. 17.30.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/12Flera Wadköpings julmarknadMer än 8700:-BokaMer information