Skip to main content

Wadköpings julmarknad

Wadköpings julmarknad med sina trähus och gårdar bjuder in till en riktig gammeldags julmarknad. Kom och känn julstämningen, smaka den goda julmaten, hitta de unika julklapparna och träffa tomten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 1/12
  Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro

 • Dagstur

  Vi börjar vårt besök i Örebro med en jultallrik på Stadsträdgårdens restaurang. När vi är mätta och belåtna har vi en kort promenad via Stadsparken till Wadköping och dess julmarknad.

  Wadköping är känt för sina välbevarade historiska byggnader och pittoreska miljö. Att promenera genom området under julmarknaden ger en känsla av att resa tillbaka i tiden och uppleva julen som den firades förr.

  Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare. Här finns museer, utställningar, café och restaurang, träsvarvare, handelsbod, bageri och många andra små butiker och hantverkstäder.

  I december förvandlas Wadköping till en stämningsfull julmarknad. Många lokala hantverkare visar upp sina färdigheter på plats, vilket ger
  besökarna en chans att se traditionella hantverkstekniker i aktion, såsom smide, träslöjd och textilkonst. Marknaden är fylld med stånd som säljer en mängd olika varor, inklusive hantverk, juldekorationer, hemgjorda delikatesser som sylt och marmelad, lokalproducerade livsmedel och mycket mer.

  Självaste tomtefar hittar vi i Teaterladan om vi inte möter han i någon gränd. Tomtefar tipsar även om att gå slingan ”Tomtespår” där vi lär oss mer om gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och drar lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad.

  Besök gärna Handskmakaregården och dess julstänger. Julstänger är en glömd tradition som sattes upp förr i tiden för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. Vid 16-tiden tackar vi för oss och beger oss åter mot Värmland och våra avstigningsorter. Åter i Karlstad ca kl. 17.30.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/12Flera Wadköpings julmarknad, 1 dagMer än 8890:-BokaMer information