Skip to main content

Trollstigen & Geiranger

Upplev den UNESCO-skyddade Geirangerfjorden och bergsvägen Trollstigen; två av Norges mest dramatiska och välbesökta sevärdheter. Naturen är magnifik, med en rent hänförande utsikt över branta klippor, vattenfall, djupa fjordar och bördiga dalar.

Reseledare: Anders Bernspång

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 8/7
  Buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Kongsvinger-Elverum

 • Dag 1.: Till Otta

  Avresa med buss från Värmland på morgonen. Resan går via Morokulien in i Norge och vidare mot Hamar och Lillehammer med lämpliga raster längs vägen. Vi kommer in i den vackra Gudbrandsdalen som slingrar sig genom några av de vackraste fjällen i Norge. Under sen eftermiddag når vi Otta och Thon Hotel. Middag och övernattning två nätter.

 • Dag 2.: Trollstigen och Geirangerfjorden

  Vi fortsätter norrut genom Gudbrandsdalen till Dombås och vidare längs Lesjaskogsvattnet mot Åndalsnes. Vi passerar bland annat den berömda lodräta Trollväggen, som är 1000 m hög. Färden går vidare in på Trollstigsveien – ett under av vägbyggarkonst och med en rad vackra vyer. Genom ett tiotal hårnålskurvor tar vi oss upp på 850 m ö.h. Vi fortsätter med färjan över Nordalsfjorden och snart är vi framme vid Örnesvingen och Geirangerfjorden, Norges kanske mest fotograferade utsikt. Vi gör en 1,5 timmes guidad båttur på Geirangerfjorden och ser bl.a. det berömda vattenfallet ”De sju systrarna”, som har ett fritt fall 250 m ner i fjorden. Hemresan går via Grotli och Lom till hotellet, där middagen väntar.

  Trollstigen och Geirangerfjorden
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter frukost lämnar vi Otta och på hemresan besöker vi olympiastaden Lillehammer. Vi beundrar utsikten från hoppbackarna och hinner också med en runda på gågatan i centrum. Framemot kvällen är vi tillbaka i Värmland.

  Till avstigningsorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/7Flera Trollstigen & Geiranger, 3 dagar85 280:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Thon Hotel Otta
Thon Hotel Otta är ett centrumhotell med 85 nyrenoverade rum samt mötesrum för upp till 220 personer. Hotellet är ett naturligt knutpunkt mellan Oslo och Trondheim, med Rondane National Park som närm...