Skip to main content

Tallinnkryssningar

I Tallinn möter vi spår av gamla kulturer samt esternas färgstarka historia. Att Gamla stan med sina gotiska spiror, slingrande kullerstensgator och sin förtrollande arkitektur sedan år 1997 är upptagen på UNESCOs världsarvslista, finner säkert de flesta besökarna helt motiverat. Här finns även det mesta för den shoppingsugne oavsett om du vill shoppa på stadens stora varuhus eller vill leta efter mer udda och spännande produkter i stadens mindre butiker och marknader.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 28/8
  Buss Hagfors-Munkfors-Deje-Forshaga-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Arboga-Stockholm

  21/9
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Vi lämnar Värmland på morgonen mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden åker vi till Tallink Silja Lines terminal i Värtahamnen för incheckning. Vår chaufför ser till att vi får både hyttnycklar och måltidskuponger.

  Ombord finns 2-bäddshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i båten. De är modernt inredda med d/wc, TV samt två golvstående sängar. Ombord är det full fokus på avkoppling, nöjen och lyx, vilket genomsyrar hela fartyget. Härliga restauranger, mysiga barer, avkopplande soldäck och trendig shopping.

  Spara en slant och förboka era måltider vid bokningstillfället, då ombordpriset är högre. Dessutom garanteras bord till den restaurang och sittning ni önskar.

 • Dag 2.: I Tallinn

  Efter en god natts sömn anländer vi till Tallinn under förmiddagen. För de som förbokat frukosten, står den uppdukad i bufférestaurangen. Nu väntar Tallinn på att utforskas, stadskärnan lockar med sina kontraster. Skyskrapor står sida vid sida med industribyggnader och kulturmärkta hus från 1800-talet. Tallinns centrum är kompakt, med allt man kan behöva inom gångavstånd.

  Shoppa designkläder på Stockmann eller exklusiva souvenirer i Gamla stan och vila trötta fötter på något av stadens mysiga caféer. Här kan du besöka muséer, konst- och designgallerior i oändlighet. I Tallinn finns lysande möjligheter att njuta av livet och allt detta ryms nämligen innanför murarna i Gamla stan. Ett måste vid varje shoppingresa till Tallinn är utomhusmarknaden för stickade kläder på Müürivahegatan, där damerna säljer sina stickade produkter utmed den medeltida stadsmuren.

  För de som önskar gör vi ett kort stopp för shopping vid Calles eller liknade i hamnen. Eventuella inköp packas och lastas direkt i bussen. Återresa enligt tidtabell, med samma hytter som på utresan. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Vi anlöper Värtahamnen under morgonen och vår buss väntar på terminalen för hemresa med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/8Flera Tallinnkryssning - Buss från HagforsKontakta resebyrån880:-Boka på väntelistaMer information
21/9Flera Tallinnkryssning - Buss från ÅmålMer än 8880:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Baltic Queen
Välkommen ombord på Baltic Queen, ett av våra finaste flaggskepp. Slå dig ner i den ryska gourmetrestaurangen Aleksandra, smaka blinier med löjrom och en liten kall därtill. Hör du den fina, mjuka mus...