Skip to main content

Julshopping i Helsingfors

När den officiella julgatan Alexandersgatans julbelysning tänds vet man att julen står bakom knuten. Skyltfönster dekoreras, det ena vackrare än det andra, allt för att locka besökare. Alexandersgatan är en av Helsingfors allra populäraste shoppinggator och ett naturligt val för dig som vill handla julklappar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 4/12
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa från Värmland till Stockholm under förmiddagen. Kl. 16.45 avgår Silja Symphony mot Helsingfors. Vår chaufför ser till att vi får både hyttnycklar och måltidskuponger. Bussen och chauffören är inte med under kryssningen, utan möter oss på terminalen efter avslutad kryssning.

  Ombord finns 2-bäddshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i båten och är modernt inredda med d/wc, samt två golvstående sängar.

  Förboka gärna det stora julbordet som står uppdukat i bufférestaurangen på däck 6. Till julbordet ingår dryckesbuffé öl, vitt/rött vin, läsk samt vatten. Eller förboka platser i restaurang Tavolàta Ristorante Italiano, där man väljer fritt ur menyn. Efter middagen är det dags att utforska fartyget. Båda kvällarna uppträder showgrupper ombord, så att vi ska få en så trevlig och underhållande resa som möjligt.

  På däck 7 hittar vi fartygets paradgata Promenaden, kantad av restauranger, barer och butiker. Butikerna erbjuder ett brett sortiment av shopping, allt från parfymer, dryckesvaror, choklad till presentartiklar.

 • Dag 2.: I Helsingfors

  Efter en god natts sömn anländer vi till Helsingfors under förmiddagen. För de som förbokat frukosten, står den uppdukad i bufférestaurangen. Fartyget lägger till i centrala Helsingfors med promenadavstånd till julmarknaden och butiker. Vi har tillgång till våra hytter under hela uppehållet.

  I Helsingfors börjar julfirandet officiellt när Alexandersgatans julbelysning tänds och julparaden går genom staden. Alexandersgatan är en av Helsingfors allra populäraste shoppinggator och ett naturligt val för dig som vill handla julklappar. Stockmanns skyltfönster är nästan ett måste när man besöker Helsingfors i juletid. Varje år får skyltfönstren ett nytt sagotema som lockar både små och stora.

  Tomasmarknaden är Helsingfors äldsta och vackraste julmarknad som hålls utomhus på Senatstorget. Marknaden består av ett hundratal bodar och stånd, som säljer konsthantverk, delikatesser, tomtar, leksaker, lyktor med mera. Ett perfekt ställe att fynda julklappar.

  Fartyget lämnar Helsingfors kl. 17.00 (sv. tid kl. 16.00). Förboka gärna kvällens middag vid bokningstillfället. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

  I Helsingfors
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Vi anlöper Värtahamnen under morgonen och inväntar våra medresenärer som kryssat till Tallinn, innan vi påbörjar vår hemresa. Åter i Karlstad ca kl. 15.30–16.00.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/12Flera Julshopping i HelsingforsKontakta resebyrån880:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Silja Symphony
Kryssa med Silja Symphony. Ombord hittar du fräscha restauranger, taxfree Superstore och härlig underhållning.