Skip to main content

Jul på Liseberg

Kommer du ihåg när det alltid snöade på julafton? Hur du låg vaken om nätterna och funderade över hur tomten skulle kunna veta vad just du önskade dig? Jul på Liseberg är så nära barndomens jular du kan komma. Här doftar det av glögg och brända mandlar, här klingar julmusik och skratt från barn fulla av magpirr.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 14/12
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland enl. resebevis med rast efter vägen. Resan fortsätter mot Göteborg och vårt hotell Grand Curiosa, som ligger vid nöjesparken Liseberg. Hotellet är byggt med barnens upptäckarlust i centrum. Bland annat hittar vi en rutschkana från andra våningen ner till lobbyn och en fungerande ponnykarusell i anslutning till huvudrestaurangen.

  I det varma skenet från miljoner juleljus förvandlas Liseberg till en gnistrande vacker vintersaga. Inne i parken mötts vi av fem kilometer julgransgirlang och 1500 granar klädda med totalt tre ton konstsnö – i väntan på leverans av den äkta varan. Julmarknaden på Liseberg är Sveriges största och håller öppet mellan 12.00-22.00.

  Julmarknadens bodar och butiker säljer allt från tomtar och renfällar till sill och praliner. Självklart finns här också alla julens delikatesser. Parkens restauranger har bullat upp med massor av god julmat. Den som är riktigt hungrig väljer förstås ett julbord, här finns både klassiskt och västkustinspirerat. Är man bara lite småsugen kan man mumsa på knäckäpplen eller nygräddade våfflor.

  Hos kaninerna julstökas det för fulla muggar. Besök Julius, kaninernas kusin från Nordpolen, som bor i en stuga täckt av snö och frost. Kom och titta på kaninernas lekfulla julpynt, snurra i vintervakna karuseller och få upp värmen i en mjuk kaninkram.

  Från Tomtebyn hörs fniss, skratt och klingande bjällror, här står julen alltid för dörren. Nissarna väntar ivrigt på att få ta med dig runt på ett lekfullt äventyr. Middag på egen hand.

  Till Göteborg
 • Dag 2.: Till avstigningsorten

  Vi tar del av den stora frukostbuffén innan vi checkar ut från hotellet och vår buss tar oss mot Nordstan. Här ges tillfälle för julklappsköp innan vår hemresa kl. 14.00. Åter i Karlstad ca kl.18.30, med rast efter vägen.

  Till avstigningsorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/12Flera Jul på Liseberg, 2 dagarMer än 82 040:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Grand Curiosa Hotel
Välkommen till ljuva drömmar, färgsprakande smaker, kuriositeter och märkvärdigheter på Liseberg Grand Curiosa Hotel. Här somnar du med huvudet bland molnen och vaknar med Lisebergsparkens glittrande...