Skip to main content

Jul i glasriket - Kosta Boda

När mörkret faller över Kosta Boda julmarknad, lyser miljontals juleljus upp vintermörkret i träd och byggnader. En magisk stämning infinner sig när vi vandrar genom den ljusprydda orten. För den som älskar julstämning är detta en upplevelse utöver det vanliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 23/11
  Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Mariestad-Kosta Boda

 • Dag 1.: Till Kosta Boda

  Avresa enl. resebevis och vi beger oss mot de småländska skogarna i Kosta Bodas outlet och dess stämningsfulla julmarknad. Vi bor 2 nätter på Kosta Boda Art Hotel. Ett flertal av Kosta Bodas världskända formgivare fick möjligheten att designa hotellet. Varje formgivare har varsin hotellkorridor, där de satt sin unika prägel med konstglas och designade textiler på varje hotellrum. Inget rum är det andra likt, resultatet blev en explosion av färg, form och en sprakande hyllning till det svenska konstglaset. På hotellet finns glaskonst till ett värde av 50 miljoner och allt är till salu.

  Hotellets naturliga samlingspunkt är Glasbaren, där den 3,5 ton tunga koboltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Hotellet har en trevlig Spaavdelning med pooler, relax, bastu och gym. Tider förbokas i receptionen, gärna på ankomstdagen. På rummet hittar vi ett spa-kit med badrock, handduk och tofflor som vi har till låns under vår vistelse.

  Kosta julmarknad sprider sin glans över hela glasbruksområdet. Över hela julmarknaden råder en gnistrande julstämning. Sondera utbudet i marknadsbodarna och hälsa på i Tomtens värld. Inne på Kosta Outlet hittar vi julklappar till hela familjen. Hotellet har två restauranger som erbjuder fantastiska måltider, Linnéa Art Restaurant samt Glasbaren. Middag på egen hand.

  För de som önskar erbjuder vi en kvällsshow med Chris Kläfford som bjuder på klassiska julsånger och underhållning i världsklass. Det blir en härlig blandning i form av akustisk, rock, pop och sång. Chris Kläfford har en bred musikstil och hans mjuka röst berör. Här är en artist som nått framgångar både i Sverige och USA. När ni hör honom sjunga förstår ni varför. Under kvällen serveras klassisk hyttsill varvat med julens
  favoriter. Det hela toppas med den småländska favoriten, ostkaka med sylt och grädde till kaffet. Vi får även en glasblåsningsuppvisning. Antalet platser är begränsat och bokas vid bokningstillfället.

  Till Kosta Boda
 • Dag 2.: I Kosta

  Hotellet har en riktig fin frukostbuffé, så ta god tid på er i matsalen. I dag är det fritt valt arbete som gäller. Njut av varma bad, ta del av glasproduktionen, eller shoppa loss i butiker och julmarknadsbodarna. Besök Kosta Art Gallery, konsthallen som representerar vårt nutida konstglas med nya utställningar från våra berömda konstnärer och formgivare. Stig in i värmen och besök glashyttan, för att uppleva hantverket på nära håll.

  Kosta Outlet är en pärla i hjärtat av glasriket. Här finner vi totalt 20 000 kvadratmeter med 15 butiker och över 200 internationella varumärken. Det är ett sant shoppingparadis för den som söker småländsk kvalitet till fantastiska priser. Bland butikerna hittar vi allt från glas och mode till sportutrustning och heminredning. Middag på egen hand.

  I Kosta
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter en god frukostbuffé tackar vi för oss och beger oss åter mot Värmland, med rast efter vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/11Flera Jul i glasriket - Kosta Boda, 3 dagarMer än 83 990:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Kosta Boda Art Hotel
Kosta Boda Art Hotel i Småland är ett unikt konst- och designhotell beläget i glasbruket Kosta. Hotellet är en hyllning till skandinavisk design och konst, och varje rum är individuellt designat av ol...