Skip to main content

Hollands blommor

Möt våren i underbara Holland med mängder av tulpaner, andra sorters blommor på fälten och i blomsterparken Keukenhof! I utflyktsprogrammet ingår Madurodam som är Holland i miniatyr och den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag. I Amsterdam kliver vi ombord på en kryssningsbåt som tar oss med på en härlig kanaltur förbi många av stadens sevärdheter. Vi besöker en ost- & träskotillverkare och får en inblick i det traditionella hantverket. Innan vi lämnar Holland besöker vi ett orkidécenter i Luttlegeest.

Reseledare: Anders Bernspång

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 20/4
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Lübeck

  Avresa med buss från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin.

 • Dag 2.: Lübeck – Egmond aan Zee

  Resan fortsätter utanför Hamburg och Bremen mot Holland med lunchstopp nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till mysiga Egmond aan Zee som ligger vid Nordhollands kust. Vi bor 4 nätter på utmärkta Strandhotel Golfzang som ligger alldeles intill strandpromenaden. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Madurodam & Panorama Mesdag

  Efter frukost åker vi till Madurodam, ett Holland i miniatyr, belägen i stadsdelen Scheveningen i Haag. Den intressanta parken presenterar en minskad (i proportion 1:25) nederländsk historia och består av tre tematiska avsnitt: Centrum, World of Water och Island of Innovations. I Madurodam visas modeller av byggnader och sevärdheter vars original finns i olika delar av landet. Efter en gemensam lunch i parkens restaurang besöker vi rundmålningen Panorama Mesdag, Europas största cylinderformade målning, 14 meter hög och 120 meter i diameter. Målningen föreställer byn Scheveningen med havet och sanddynerna. Den är målad av den mest berömda målaren från Hagueskolan, Hendrik Willem Mesdag. Det är den äldsta 1800-tals panoramamålningen som är bevarad i originalskick. Efter denna storslagna upplevelse återvänder vi till Egmond aan Zee.

  Madurodam & Panorama Mesdag
 • Dag 4.: Blomsterparken Keukenhof

  Efter en god frukost åker vi till Keukenhof i Lisse. Den legendariska blomsterparken ligger på en yta av 32 hektar och här planteras årligen mer än 7 miljoner lökväxter som under våren slår ut i regnbågens alla färger. Parken bjuder på en makalös rikedom av blomsterprakt, planteringar i ändlösa variationer, tusentals träd och buskar, varvat med vackra konstföremål. Allt är inte utomhus, flera paviljonger visar en mångfald av enastående blomsterutställningar med t.ex. orkidéer, rosor, nejlikor, liljor och många fler. På området finns ett flertal restauranger och caféer och vi har gott om tid att ströva omkring i parken och bara njuta. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell och tillbringar resten av dagen i Egmond aan Zee på egen hand.

  Blomsterparken Keukenhof
 • Dag 5.: Amsterdam

  Efter frukost på vårt hotell åker vi till Amsterdam. För att se staden från sin ”rätta” sida gör vi en kanaltur där vi beundrar de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna. Vi får några timmar på egen hand att upptäcka stadskärnan med affärer och restauranger. Under eftermiddagen besöker vi en bondgård med traditionell holländsk ost- & träskotillverkning som ligger strax utanför den mysiga fiskebyn Volendam. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Åter i Egmond aan Zee är kvällen fri.

  Amsterdam
 • Dag 6.: Egmond aan Zee – Lübeck

  Innan vi lämnar Holland besöker vi det sevärda orkidécentret ”Orchideeën Hoeve”, ett blomsterparadis med många orkidéer. Vi fortsätter mot den tyska gränsen och efter ett lunchuppehåll vidare till Lübeck för middag och övernattning Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Nu återstår den sista etappen innan vi når våra avstigningsorter. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/4Flera Hollands blommor, 7 dagar212 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin
Upptäck charmen i sagostaden från 1100-talet, porten till Östersjön i norra Tyskland. Hotellet TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin erbjuder en elegant foajé, en solig terrass och tysta rum med bekvämligh...

Övernattning Dag 2 - 6

Strandhotel Golfzang Egmond aan Zee
Njut av en avkopplande vistelse i lyxiga och moderna rum. Rummen är möblerade med en sittgrupp och ett skrivbord. Dessutom har rummet kylskåp, värdeskåp, luftkonditionering och möjlighet att göra kaff...

Övernattning Dag 6 - 7

TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin
Upptäck charmen i sagostaden från 1100-talet, porten till Östersjön i norra Tyskland. Hotellet TRYP by Wyndham Lübeck Aquamarin erbjuder en elegant foajé, en solig terrass och tysta rum med bekvämligh...