Skip to main content

Helsingforskryssningar

Ombord på Silja Lines fartyg Silja Serenade och Silja Symphony finns allt för en lyckad kryssning. Shopping till förmånliga havspriser, restauranger för alla smaker, underhållning varje kväll och relaxavdelningen med bastu och jacuzzi. Helsingfors ligger för våra fötter och väntar på att utforskas.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 9/8
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

  13/9
  Buss Sunne-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa till Stockholm under förmiddagen med rast längs vägen. Under eftermiddagen når vi vår vackra huvudstad. Incheckning på Tallink Silja Lines fartyg Silja Symphony eller Silja Serenade och avgång mot Helsingfors. Vår chaufför ser till att vi får både hyttnycklar och måltidskuponger. Bussen och chauffören är inte med under kryssningen. Ombord finns 2-bäddshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i båten. De är modernt inredda med d/wc, TV samt 2 golvstående sängar.

  För gäster som förbokat kvällens middag, står buffén uppdukad i bufférestaurangen. Välj bland kalla och varma rätter, kött, fisk, skaldjur samt ett dessertbord fyllt av sötsaker, ostar och frukt. Till middagen ingår dryckesbuffé.

  Efter middagen väntar fartygets nöjesutbud på oss, dansmusik, trubadur och karaoke, det finns något för alla smaker. Taxfreeshopping är en del av kryssningsupplevelsen, fartyget har ett flertal butiker att botanisera i. I receptionen finns kryssningsprogram med tips på underhållning och öppettider.

  På däck 7 hittar vi fartygets paradgata Promenaden, kantad av restauranger, barer och butiker. Butikerna erbjuder ett brett sortiment av shopping, allt från parfymer, dryckesvaror, choklad till presentartiklar. På däck 12 hittar vi Sunflower Oasis tropiska värld, med bubbelpooler och bastu.

  Till Stockholm
 • Dag 2.: I Helsingfors

  Frukostbuffén står uppdukad i buffématsalen före ankomsten. Fartyget lägger till i centrala Helsingfors och vi har tillgång till våra hytter under hela uppehållet. Helsingfors är inte speciellt stort. Utan större problem tar vi oss på några timmar runt bland både museer, restauranger och sevärdheter.

  Under vår- och sommarmånaderna blommar uteserveringar, parker och människor upp, och det är då staden gör sig allra bäst. Det mesta i shopping hittar vi på det gigantiska varuhuset Stockmann mitt i city eller i butikerna på gatorna runt omkring. På promenadavstånd från terminalen hittar vi Saluhallen som är värt ett besök. Salutorget, som ligger vid Södra hamnen i ändan av Esplanadparken, är Helsingfors mest internationella och kända torg. I torgstånden säljs traditionella delikatesser men även handarbeten och souvenirer.

  Fartyget lämnar Helsingfors kl. 17.00 (svensk tid kl. 16.00). Förboka gärna kvällens middag vid bokningstillfället. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

  I Helsingfors
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter en stadig sjöfrukost anlöper vi Värtahamnen. Vi inväntar våra medresenärer som kryssat till Tallinn innan vi påbörjar vår hemresa med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/8Flera HelsingforskryssningMer än 81 190:-BokaMer information
13/9Flera HelsingforskryssningMer än 81 190:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Silja Serenade
Kryssa till Helsingfors med Silja Serenade. Ombord hittar du fräscha restauranger, välsorterad taxfree och spännande underhållning...

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Silja Symphony
Kryssa till Helsingfors med Silja Symphony. Ombord hittar du fräscha restauranger, taxfree Superstore och härlig underhållning.