Skip to main content

Hamburg

Hamburg är Tyskland näst största stad. Som hamnstad finns här lugnet och den maritima atmosfären, samtidigt som staden bjuder på en hel del sevärdheter och upplevelser. Fascineras av de jättelika fartygen och hör berättelserna om hamnen som är själva pulsådern i Hamburg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 30/8 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Spara en slant och förboka middagarna vid bokningstillfället. Restaurang Taste är en modern all inclusive buffétrestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

 • Dag 2.: Till Hamburg

  Efter frukost rullar vi mot Hamburg där vår lokalguide möter oss och tar oss runt på en tur i denna storstad. I hamnstaden Hamburg växer nya stadsdelar fram samtidigt som gamla klassas som världsarv och bevaras för framtiden. I nordöstra delen av Hamburgs hamn, bara ett stenkast från Hamburgs centralstation ligger stadsdelen Speicherstadt som ingår i UNESCOs världsarvslista. Stadsdelen är känd för sina tegelhus i gotisk stil med gröna gavlar, burspråk, torn och tinnar, samt kanaler som flyter kors och tvärs. Alster är en av tre floder som rinner genom staden. Vi kör runt den yttre Alster, på tyska Außenalster, och beundrar alla fantastiska villor som ligger vid dess strand. Vi passerar Reeperbahn och konstaterar att även den här gatan har bytt skepnad och hyser en del kultur numera. Innan vi fortsätter ut på Elbe gör vi ett lunchuppehåll (exkl.).

  Vi kliver ombord på en Barkasse, som är typiskt för Hamburg. Förr i tiden nyttjades dessa båtar till att transportera hamnarbetarna till sina jobb. Hamnen är ett av Hamburgs främsta kännetecken, dess kanalsystem är större än både Venedigs och Amsterdams tillsammans. Vårt 4-stjärniga Hotel Senator Hamburg erbjuder bekväma, smakfullt inredda rum med en intim atmosfär, här bor vi 1 natt. Inte långt från hotellet ligger stadens centrum, med dess många sevärdheter och shoppingmöjligheter, liksom Alstersjön och centralstationen inom gångavstånd. Kvällen disponeras fritt och vår guide tipsar gärna om trevliga restauranger.

 • Dag 3.: Till Kiel

  Efter en stadig hotellfrukost tar vi åter plats i bussen och rullar norr ut mot Kiel. Vid lunchtid gör vi ett stopp på Citti-Park för lunch och shopping, våra inköpta varor lastar vi direkt i bussen. Vidare reser vi mot terminalen i Kiel och på gångavstånd hittar vi den stora gågatan med uteserveringar, restauranger och butiker. Under eftermiddagen checkar vi in på Stena Line som tar oss åter mot Göteborg.

 • Dag 4.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av morgonkaffe och frukost före ankomsten till Göteborg kl. 09.15, så fort alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/8Flera HamburgMer än 83 760:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Line
Välkommen ombord på Stena Lines fartyg som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Senator Hamburg
I goda händer i Hamburg: våra hotellrum med sin moderna och bekväma atmosfär erbjuder alla bekvämligheter för en trevlig vistelse i Hamburg. Efter en händelserik dag kan gästerna i våra "wellness" -ru...

Övernattning Dag 3 - 4

Stena Line
Välkommen ombord på Stena Lines fartyg som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället...