Skip to main content

Vinregionen Württemberg & Heilbronn

Vinresa till Tyskland med Thomas Vinare

Württemberg är Tysklands fjärde största vinodlingsregion med 5 delregioner som sträcker sig mellan floden Taubers dalgång i norr till Bodensjön i söder. Vi vistas i vinområdet Württembergische Unterland, känd för sina utsökta viner, med staden Heilbronn som utgångspunkt för våra utflykter och vingårdsbesök.

Den pittoreska staden ligger i dalen vid floden Neckar som omringas av de spektakulära Alperna. Den blå druvor upptar hela 68% av den uppodlade arealen som gör Württemberg till Tysklands stora rödvinsproducent. Förutom detta så produceras även rosévin och den lokala specialiteten ”Schillerwein”, som är ett kvalitetsvin där man har blandat röda och vita druvor innan jäsningen. När det gäller vita viner så domineras produktionen av Riesling.

Tillsammans med Thomas ”Vinare” Andersson besöker vi kända vinproducenter, typiska regionala vinkrogar som kallas Besenwirtschaft och serverar sina egna viner samt en traditionell vinfest. Givetvis ges det tillfälle att handla med sig hem favoritviner.

7 dagar

26/6 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Program kommer!

Fritextsökning

Karta