Skip to main content

Vikingarna med Christer Sjögren

Nordens i särklass största och populäraste dansband Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen har återförenats för ett antal exklusiva framträdanden i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Under 2021-2022 kommer Vikingarna med Christer Sjögren att för första gången göra ett fåtal exklusiva konserter inför sittande publik.

Vikingarna har sålt över 12 miljoner skivor, gjort fler hits än de kan minnas och framför allt har miljoner och generationer människor dansat och njutit till Vikingarna. En värmländsk sannsaga med ett lyckligt slut, bandet återuppstår nämligen igen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 9/4 2022
  Buss Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Malmö

 • Dag 1.: Till Malmö

  Avresa enligt resebevis från Värmland mot Malmö med raster efter vägen. Scandic Stortorget**** har ett fantastiskt läge vid Stortorget i Malmö, här bor vi i 2 nätter. De ljusa rummen har en modern skandinavisk stil, fri Wi-Fi och kabel-TV. Bland hotellets fritidsfaciliteter finns bastu, solarium och träningsutrustning. På hotellets terrass och i lobbybaren serveras drinkar och lättare måltider och snacks. Kvällen fri för strövtåg och middag på egen hand.

 • Dag 2.: Malmö

  Vi börjar dagen med en utsökt frukostbuffé i hotellets restaurang. Under förmiddagen gör vi en guidad stadsrundtur med vår buss. Vår guide berikar oss med intressanta historier om platser, byggnader, personer och händelser i Malmö genom tiderna, en mix av gammalt och nytt. Under vår rundtur ser vi Stortorget med Rådhuset, Petri kyrkan och slottet Malmöhus. Vidare till Öresundsbron och Västra hamnen på gamla Kockumsområdet, med landmärket Turning Torso. Åter vid vårt hotell ca kl. 12.00.

  Från hotellet har vi ca 10 minuters promenad till Malmö Live Konserthus. Konserten börjar kl. 18.00 och vi har numrerade platser på parkett. Konferencier för kvällen är ingen mindre än Ragnar Dahlberg, som med både filmklipp och bilder tar oss tillbaka till den tid då det begav sig. Självklart får vi också höra alla de stora hits bandet levererat genom åren.
  Den fantastiska sagan om Vikingarna tar sin början redan 1960 med Jicoo & The Vikings och på tidigt 70-tal bytte man namn till Vikingarna. Från 1970 talet och framåt har man radat upp mängder med hits på bl.a. Svensktoppen med låtar som ”På världens tak”, ”Du gav bara löften”, ”Djingis Kahn” och ”Blue Hawaii”.
  Sångaren och ”hagforsingen” Christer Sjögren anslöt i bandet 1978 och att han har sedan dess blivit en av vårt lands mest älskade artister är ingen underdrift. Med den något udda låten Djingis Kahn visade Vikingarna var skåpet skulle stå och det blev starten för en framgång som i Norden saknar motstycke.
  Under hela 80-¬talet rådde Vikingarna-¬hysteri. Fansen planerade semestrar efter hur bandet spelade. De kramgoa låtarna var navet i Svensktopps ¬Sverige och 1988 var det bara Roxette som sålde fler skivor än värmlandsbandet.
  År 1998 låg ”Kan man älska nån på avstånd” på första plats hela 26 veckor på Svensktoppen en otrolig framgång som få artister kan stoltsera med. Totalt har Vikingarna sålt mer än otroliga 12 miljoner skivor i Norden vilket är fullständigt unikt. Konserten avslutas ca kl. 19.30, kvällen fri.

 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter en stadig hotellfrukost påbörjar vi vår hemresa med raster efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/4Flera Vikingarna med Christer SjögrenMer än 82 490:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Scandic Stortorget
Med Stortorget utanför dörren och Malmös restaurangkvarter, Lilla Torg, runt hörnet har du ett perfekt läge för att upptäcka staden. Här har du nära till allt som Malmö har att erbjuda, både kulturell...