Skip to main content

Vackra Norge med fjäll, fjordar & glaciärer

Följ med på en naturskön rundresa med stora kontraster. Vi färdas längs den storslagna panoramavägen Sognefjellsvägen som ger oss vyer över det mytomspunna fjällmassivet Jotunheimen. Vi upplever den vilda naturen vid Briksdalsglaciären samt gör en fjordkryssning på Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden. På kvällarna pustar vi ut med gemensamma middagar och sköna sängar på hotell i Fagernes, Vågåmo, Skei och Gol.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 23/8
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Årjäng

 • Dag 1.: Till Fagernes

  Avresa från Värmland på morgonen. Via Oslo och vackra Ringerike kommer vi upp till Fagernes, belägen i en dalgång vid Strondafjorden. Middag och övernattning på hotell Scandic Valdres.

 • Dag 2.: Fagernes - Laerdal & Sognefjellsvägen - Vågåmo

  Färden fortsätter västerut till Laerdal i botten av Sognefjorden, där vi gör ett kort uppehåll vid Laerdalsöyri. Den gamla stadsdelen består av kvarter med ca 150 vackra trähus från 1700- och 1800-talen. En färja tar oss sedan över Sognefjorden till Kaupanger och vi fortsätter norrut längs Lustrafjorden. Dagens höjdpunkt blir färden på Sognefjellsvägen som inleds i Skjolden och avslutas i Lom. Den nationella turistvägen är den högsta i norra Europa och bjuder på magiska vyer över de snötäckta bergen i Jotunheimen. Under kvällen når vi Vågåmo och Vågå Hotel för middag och övernattning.

  Fagernes - Laerdal & Sognefjellsvägen - Vågåmo
 • Dag 3.: Vågåmo - glaciärsafari vid Briksdalsglaciären - Skei

  På vägen västerut mot Ottadalen stannar vi vid Lom stavkyrka där vi får en guidad visning. Vi passerar Stryn och fortsätter in i Briksdalen där vi lämnar vår buss och stiger ombord på Trollskyssen. Det är små jeepliknande bilar som tar oss på en safaritur längs slingrande småvägar utmed den brusande forsen Briksdalselva. Efter några kilometer möts vi av Briksdalsglaciärens blåskimrande ismassor som klättrar nerför de nakna klippväggarna. Glaciären beskådas på avstånd från stranden vid en smältvattensjö. Under eftermiddagen återvänder vi till Innviksfjorden och reser vidare med vår buss längs fjorden och över Utvikfjellet till Skei. Middag och övernattning på Thon Hotel Jölster.

  Vågåmo - glaciärsafari vid Briksdalsglaciären - Skei
 • Dag 4.: Skei - fjordkryssning - Gol

  Idag njuter vi av ”Naturens eget konstverk”, det norska fjordlandskapet som är skapat av glaciärer och ett världsarv som skyddas av UNESCO. Vi åker med buss via Sogndal till Kaupanger. Under en båtresa tar vi oss över Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden till Gudvangen som är en populär hamn för kryssningsfartyg. Båtturen tar ca 2,5 timma och bjuder på enastående vyer. Vi gör ett uppehåll i Flåm. Även här finns en populär kryssningshamn, restauranger, caféer och butiker. Här ligger även startplatsen för den populära Flåmsbanan. Under eftermiddagen fortsätter vår färd österut genom högfjällsområdet norr om Hallingskarvet. Middag och övernattning på Pers Hotell i trivsamma Gol.

 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Vi återvänder mot Värmland och våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/8Flera Vackra Norge med fjäll, fjordar & glaciärerKontakta resebyrån8 450:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Scandic Valdres
Scandic Valdres ligger idylliskt vid stranden av Strandefjorden. Trevliga rum med modern inredning och bekväma sängar. www.scandichotels.no...

Övernattning Dag 2 - 3

Vågå Hotel
Du hittar oss mitt i kulturlandskapet, 365 meter över havet, i fjällbyn Vågå. Här har bergsbypoeter, målare och sagosamlare funnit harmoni och inspirerats av det storslagna natur- och kulturlandskape...

Övernattning Dag 3 - 4

Thon Hotel Jölster
Thon Hotel Jølster ligger i natursköna omgivningar på norra sidan av Jølstravatnet, mitt emellan Bergen och Ålesund, och med kort väg till några av de mest spektakulära och berömda turistattraktionern...

Övernattning Dag 4 - 5

Pers Hotell
www.pers.no