Skip to main content

Tyrolen med musikfest & utflykter

”Musikherbst” är en mycket populär schlager- & folkmusikfestival som årligen äger rum i österrikiska Ellmau med den imponerande bergskedjan Wilder Kaiser som kuliss i bakgrunden. Det stora dragplåstret är Hansi Hinterseer, Kitzbühelsonen som uppträder på hemmaplan tillsammans med många andra framstående artister.

Vi bor i den mysiga lilla alpbyn Söll som ligger mjukt inbäddad vid foten av Wilder Kaisers mäktiga bergsmassiv. Utöver 4 kvällar med musik & underhållning njuter vi av härlig frisk luft och enastående naturvyer. Vi gör dagsutflykter till bl.a. charmiga Zell am See med sin kristallklara Zellersjö omgiven av höga alptoppar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 3/10
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Potsdam

  Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för shopping och mat. Övernattning på Landhotel Potsdam.

 • Dag 2.: Potsdam - Söll

  Dagens etapp går på snabba motorvägar. Vi passerar München och gränsen till Österrike vid Kufstein. Så småningom når vi den charmiga lilla alpbyn Söll som ligger mjukt inbäddad vid foten av Wilder Kaisers mäktiga bergsmassiv. I närområdet ligger de kända orterna Ellmau, St. Johann och Kitzbühel. Vi installerar oss för 6 nätter på hotell Ferienhotel Fuchs med traditionell tyrolsk stil.

  Potsdam - Söll
 • Dag 3.: Söll & Premiärkväll

  Vi bekantar oss med Söll och utforskar de trevliga omgivningarna. Med bergbanan kan man ta sig upp till en av Alpernas absolut vackraste utsiktspunkter på berget Hohe Salve som ligger 1 828 m.ö.h. Efter en gemensam middag på hotellet är det dags att ta bussen till Ellmau och musikfestens öppningsgala. Varje kväll finns bord reserverade för oss i det stora uppvärmda festtältet. Blåsmusikkåren tågar in och borgmästaren hälsar välkommen. Kvällen bjuder på en mycket underhållande tyrolerafton med folkdanser, musik och sång. Här är stämningen hög! Möjlighet finns att köpa drycker samtliga kvällar (exkl.).

  Söll & Premiärkväll
 • Dag 4.: Kramsach med bondgårdsmuseum & Melodikväll

  I dag gör vi en uppfriskande utflykt till Kramsach och besöker Tyrolens största utomhusmuseum för tyrolska bondgårdar. På museets område finns ett 30-tal bondgårdar och andra historiska byggnader som vittnar om Tyrolens intressanta landsbygdshistoria. Efter en intressant och nostalgisk rundvandring återvänder vi till Söll för några timmars avkoppling och middag. På kvällen väntar en stämningsfull melodikväll i Ellmaus festtält med Melissa Naschenweng, Fantasy och Jürgen Drews.

  Kramsach med bondgårdsmuseum & Melodikväll
 • Dag 5.: St. Johann & Schlagerkväll

  Efter frukost stiftar vi bekantskap med den charmiga grannorten St. Johann. Varje fredag från mitten av mars till slutet av november förvandlas huvudtorget till en traditionell bondemarknad. Ett 20-tal utställare visar och säljer traditionellt hantverk och lokala specialiteter som ost, rågbröd, äkta honung och tyrolersnaps. Dessutom finns många mysiga caféer och restauranger. Åter i Söll äter vi middag på hotellet och avslutar sedan dagen med en trevlig kväll i Ellmaus festtält där Kerstin Ott och Howard Carpendale står för underhållningen.

  St. Johann & Schlagerkväll
 • Dag 6.: Zell am See & Stjärnkväll

  Vi beger oss till charmiga Zell am See med sin kristallklara Zellersjö omgiven av höga alptoppar. Här får vi tid på egen hand att strosa runt i den mysiga stadskärnan med gott om butiker och caféer. Vid Zellersjön njuter vi av de vackra vyerna. Sista kvällen på musikfesten går under temat ”Stjärnkväll”.
  För kvällens underhållning står bl.a. den stora stjärnan Hansi Hinterseer, österrikisk utförsåkare under 1970-talet och i dag en framgångsrik schlagersångare samt den schweiziska sångstjärnan Francine Jordi.

  Zell am See & Stjärnkväll
 • Dag 7.: Söll

  Denna dag lämnas fri för egna strövtåg.

 • Dag 8.: Söll – Potsdam

  I dag tar vi farväl av Tyrolen och börjar vår hemresa med lämpliga raster längs vägen. Un¬der kvällen når vi Landhotel Potsdam för middag och övernattning.

 • Dag 9.: Till avstigningsorten

  Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/10Flera Tyrolen med musikfest & utflykterMer än 814 650:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Landhotel Potsdam
Bo i lugn och ro i naturen och ändå bara ett stenkast från Potsdam och Berlin: Så här kan du leva sans souci utan bekymmer! Eftersom vårt lilla, fina fyrstjärniga hotell ligger precis bakom Sanssouci...

Övernattning Dag 2 - 8

Ferienhotel Fuchs
Med ett varmt "Griass di", det vanliga tyrolska välkomnet, välkomnar vi dig varmt till vårt hotell Fuchs på solsidan i Söll am Wilden Kaiser. Hotellet ligger vid foten av Wilder Kaiser, en mäktig ber...

Övernattning Dag 8 - 9

Landhotel Potsdam
Bo i lugn och ro i naturen och ändå bara ett stenkast från Potsdam och Berlin: Så här kan du leva sans souci utan bekymmer! Eftersom vårt lilla, fina fyrstjärniga hotell ligger precis bakom Sanssouci...