Skip to main content

Tyrolen med musikfest & utflykter

Gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike bjuder på fantastiska landskapsvyer med pittoreska byar i dalar mellan alptopparna. Vi bor i den charmiga alpbyn St. Johann som ligger i hjärtat av Kitzbüheler Alpen. Vi njuter av en båttur på turkosblåa Achensjön, gör en alptur med panoramautsikt och njuter av natursköna vyer i Zell am See.

Under tre fantastiska kvällar är vi med på ”Musikhöst i Alperna”, en mycket populär och framgångsrik schlager- & folkmusikfestival som årligen äger rum i den vackra bergsbyn Ellmau med den imponerande bergskedjan Wilder Kaiser som kuliss i bakgrunden. Det stora dragplåstret är Kitzbühelsonen Hansi Hinterseer, som vann sammanlagt sex världscupsegrar mellan 1972–1975 i slalom och storslalom. Idag är han en mycket populär schlagersångare och skådespelare. Han uppträder på hemmaplan tillsammans med många andra framstående artister inom folks- och schlagermusiken.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 2/10
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Bad-Oldesloe

  Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Vi fortsätter förbi Lübeck till hotell Good Morning+Bad Oldesloe för middag och övernattning.

 • Dag 2.: Bad-Oldesloe – Rothenburg ob der Tauber

  Dagens etapp går förbi Hamburg och Hannover vidare söderut till Würzburg, som är Frankenområdets huvudstad i norra Bayern. Målet för dagen är Rotheburg ob der Tauber, en pittoreskt medeltida stad känd för sina röda tak. Efter inkvartering på hotell Rothenburger Hof väntar en gemensam middag på grannhotellet Hotel Gasthof Post.

 • Dag 3.: Rotenburg ob der Tauber – St. Johann & Musikhöstens premiärkväll

  Dagens etapp går på snabba motorvägar och efter München syns alperna i fjärran. Vi passerar gränsen till Österrike och snart är vi framme i St. Johann (670 m ö.h.) i hjärtat av Kitzbüheler Alpen. Vi installerar oss för fem nätter på hotell Cooee alpin Hotel Kitzbüheler Alpen med lugnt läge vid liften Hochfeld och ca 850 m från centrum i St. Johann. Efter en gemensam middag på hotellet är det dags att ta bussen till Ellmau och musikfestens öppningsgala. Här finns bord reserverade för oss i det stora uppvärmda festtältet. Blåsmusikkåren tågar in och borgmästaren hälsar välkommen. För kvällens sång och musik står Oesch´s Dritten och Marc Pircher. Vi bjuds på en mycket underhållande show med känsla av tyrolerafton och stämningen är hög. Möjlighet finns att köpa drycker samtliga kvällar (exkl.).

 • Dag 4.: Båttur på Achensjön & Musikhöstens festliga showkväll

  Idag tar vi bussen till den turkosblåa Achensjön, som vackert ligger inbäddad mellan Alperna 929 m ö.h. Efter båtturen smakar det bra med en lunch i den idylliska orten Pertisau omgivet av Karwendelbergen. Efter vår gemensamma middag på hotellet i St. Johann beger vi oss åter till festtältet i Ellmau, där artister som Andy Borg, Ronja Forcher och Giovanni Zarrella står för kvällens festliga showkväll. Framför scenen finns det plats för dans.

 • Dag 5.: Alptur med panoramautsikt & bondemarknad

  Under förmiddagen tar vi oss med hi-tech-gondolen ”Hartkaiserbahn”, som byggdes 2015, upp till toppen av berget Hartkaiser på 1 530 meters höjd. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över den Kitzbüheler alpvärlden. I bergsrestaurangen med panoramautsikt bjuds vi på traditionell underhållning och möjlighet till att köpa enklare förtäring och dryck (exkl.). Åter i St. Johann är resten av dagen och kvällen fri. Varje fredag förvandlas huvudtorget till en traditionell bondemarknad. Ett flertal utställare visar och säljer traditionellt hantverk och lokala specialiteter som ost, rågbröd, äkta honung och tyrolersnaps. Runtom i stan finns många mysiga caféer och restauranger.

 • Dag 6.: Zell am See & Musikhöstens stjärnkväll

  I dag beger vi oss till charmiga Zell am See med sin kristallklara Zellersjö omgiven av höga alptoppar. Här får vi tid på egen hand att strosa runt i den mysiga stadskärnan med gott om butiker och caféer. Vid Zellersjön njuter vi av de vackra vyerna. Efter gemensam middag på hotellet väntar sista kvällen på musikfesten. Kitzbühelsonen Hansi Hinterseer, österrikisk utförsåkare under 1970-talet och idag superstar inom folks- och schlagermusiken står tillsammans med Francine Jordi och DJ Ötzi för kvällens underhållning.

 • Dag 7.: St. Johann

  Denna dag lämnas fri för egna strövtåg.

 • Dag 8.: St. Johann - Leipzig

  I dag tar vi farväl av Tyrolen och börjar vår hemresa med lämpliga raster längs vägen. Middag och övernattning i närheten av Leipzig

 • Dag 9.: Leipzig - Rostock

  Resan fortsätter norrut till Rostock. Om tiden tillåter stannar vi till vid Calles där det ges tillfälle till inköp. Middag och övernattning på Land-gut-Hotel Hermann. Dagen avrundas med en gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.

 • Dag 10.: Till avstigningsorten

  Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

Karta