Skip to main content

Tyrolen i sommarskrud

Tyrolen välkomnar oss när det är som vackrast, med blommande ängar och snöklädda alptoppar. Vårt hotell ligger i Kirchberg, en charmig semesterort mitt i den tyrolska idyllen. Vi gör trevliga utflykter till bl.a. Tyrolens huvudstad Innsbruck och Grossglockner samt kopplar av med lätt vandring i natursköna omgivningar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 23/7 2022
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Oranienburg

  Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Därefter kör vi ut på de fina tyska motorvägarna som snabbt tar oss till Oranienburg. Logi en natt på Hotel an der Havel.

 • Dag 2.: Oranienburg - Kirchberg

  Dagens etapp går på snabba motorvägar. Vi passerar München och gränsen till Österrike vid Kufstein. Så småningom når vi Kirchberg, en typisk tyrolerby inbäddad mellan mäktiga alptoppar i dalen Brixental och granne med den välkända skidorten Kitzbühel. Kyrkan ligger mitt i byn och husen har blomsterprydda balkonger. Vi installerar oss för 6 nätter på Hotel Zentral som ligger på några minuters promenad från byns centrum. Efter en välkomstdrink äter vi gemensam middag i den trevliga restaurangen.

  Oranienburg - Kirchberg
 • Dag 3-4.: Kirchberg

  Vi bekantar oss med Kirchberg och utforskar de trevliga omgivningarna. Närmaste liften, Gaisberglift, ligger på gångavstånd från hotellet. Passa på att njuta av hotellets fina faciliteter, bl.a. en 180 m² stor spa-anläggning med olika typer av bastur. För hotellets gäster ingår 2 entréer till spa-anläggningen kl. 16.00–21.00. Nästa dag tar vi bussen till grannbyn Brixen im Thale. Vi tar linbanan (exkl.) upp till en mycket fin utsiktspunkt med bergssjö och gästgiveri. Från toppen har vi en fantastisk utsikt över alpvärlden och kan fritt vandra runt 1-2 timmar innan det är dags att ta linbanan ner igen.

 • Dag 5.: Utflykt till Innsbruck (exkl.)

  Efter en härlig frukost på hotellet går dagens utflykt till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Staden ligger i en dalgång omgiven av berg på över 2000 m höjd. Innsbruck är känd för sin vackra medeltida stadskärna med mysiga gränder och praktfulla byggnader som Gyllene Taket, Hofburg och Hofkirche. Efter en stadsrundtur med lokalguide och tid på egen hand är det är dags att åka tillbaka till Kirchberg.

  Utflykt till Innsbruck (exkl.)
 • Dag 6.: Grossglockner Hochalpenstrasse & Heiligenblut

  Idag hoppas vi på klart och fint väder. Vi åker förbi Kitzbühel och Zell am See och far upp på den högsta och mest kända vägen i Österrike, Hochalpenstrasse, en av världens vackraste alpvägar. Vid Franz Josefshöhe tar vi paus och njuter av den hänförande naturen med Grossglockner framför oss. Vi besöker vallfartsorten Heiligenblut (det heliga blodet) som har en intressant historia om den danske pilgrimen Briccius. Därefter återvänder vi till Kirchberg och vårt hotell.

  Grossglockner Hochalpenstrasse & Heiligenblut
 • Dag 7.: Kirchberg

  Vi har ytterligare en dag att njuta av Kirchberg och dess omgivningar på egen hand eller följa med reseledaren på en lättare vandring.

 • Dag 8.: Kirchberg - Berlin

  Idag tar vi farväl av Tyrolen och börjar vår hemresa med lämpliga raster längs vägen. Under kvällen når vi hotell Wyndham Garden Hennigsdorf för middag och logi.

 • Dag 9.: Till avstigningsorten

  Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/7Flera Tyrolen i sommarskrudMer än 812 850:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel an der Havel
Hotel An Der Havel har 66 ljusa och trevligt inredda rum, fördelade på fyra våningar. De är bekvämt inredda och erbjuder en lugn och trevlig atmosfär att koppla av i. www.hotelanderhavel.de...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Zentral Kirchberg in Tyrol
Alpin lyx och tyrolsk gästfrihet. Det noggrant uträtade sängöverdraget, det gnistrande rena badrummet, de snyggt arrangerade kuddarna på soffan, de sakkunnigt utvalda bilderna och dekorativa detaljer...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin
Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin ligger i det vackra gröna bältet i utkanten av Berlin och är en fridfull oas. Med sin eleganta, moderna design och 4-stjärniga service är hotellet i Hennigsdorf en lu...