Skip to main content

Tallinns julmarknad

När adventstiden närmar sig är vi många som vill maxa julstämningen, börja köpa julklappar och njuta av säsongens goda mat och dryck. Vad är mysigare än att strosa runt på en julmarknad bland vacker hemslöjd, tomtar, ljuvlig glögg och doften av brända mandlar?

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 29/11, 7/12
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

  7/12
  Sunne-V.Ämtervik-Kil-Karlstad

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa från Värmland till Stockholm under förmiddagen. Kl. 17.30 avgår Tallinks kryssningsfartyg M/S
  Baltic Queen mot Tallinn. Ombord finns 2-bäddshytter reserverade, samtliga hytter är belägna högt upp i båten och är modernt inredda med d/wc, tv samt två golvstående sängar.

  Förboka gärna det stora julbordet som står uppdukat i bufférestaurangen på däck 7. Till julbordet ingår dryckesbuffé öl, vitt/rött vin, läsk samt vatten. Eller förboka platser i restaurang Grill House, där man väljer fritt ur menyn. Efter middagen är det dags att utforska fartyget.

 • Dag 2.: I Tallinn

  Innan vi lägger till i centrala Tallinn står frukostbuffén uppdukad för oss. Nu väntar Tallinn på att utforskas, stadskärnan lockar med sina kontraster.

  Vi lever i exceptionella tider, men det hindrar inte julen från att komma även om julfirandet i Tallinn blir något annorlunda i år och med en mindre julmarknad på Rådhustorget i Gamla stan än vanligt. Firandet kommer att spridas över ett större område i Gamla stan och runt om i Tallinn. Det är inte svårt att hitta trevliga och eftertraktade julklappar åt sina nära och kära från de stora moderna köpcentrumen och varuhusen, samt från de små och mysiga design- och hantverksbutikerna och naturligtvis från julmarknaden i Gamla stan.

  Rådhusets dörrar är under jultiden öppna för besökare, butikernas fönster är juldekorerade och på gatorna Viru och Pikk blir de promenerande bortskämda med vackra ljusdekorationer under årets största firande. De många caféerna och restaurangerna i Gamla stan serverar julmat och värmande drycker under jultiden. Tallinns centrum är kompakt, med allt man kan behöva inom gångavstånd. Från hamnen till Gamla stan tar det ca 15 minuter att promenera.

  För de som önskar gör vi ett kort stopp för shopping vid Calles eller liknade i hamnen. Eventuella inköp packas och lastas direkt i bussen. Vi har tillgång till fartyget och våra hytter under hela uppehållet i Tallinn. Avgång kl. 18.00 (17.00 svensk tid). Sista incheckning är 30 minuter före fartygets avgångstid. Förboka gärna kvällens middag vid bokningstillfället. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

  I Tallinn
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter en stadig sjöfrukost anlöper vi Värtahamnen. Nu återstår bara hemresa med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/11Flera Tallinns julmarknadFullbokad, väntelista1 290:-Boka på väntelistaMer information
7/12Flera Tallinns julmarknad41 290:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Baltic Queen
Välkommen ombord på Baltic Queen, ett av våra finaste flaggskepp. Slå dig ner i den ryska gourmetrestaurangen Aleksandra, smaka blinier med löjrom och en liten kall därtill. Hör du den fina, mjuka mus...