Skip to main content

Stavanger, blomsterön Flor & Fjaere och Lysefjorden

Följ med oss på en resa till ett Norge i miniatyr - med fjordar och fjäll, stränder och frodiga ängar.  

Stavanger välkomnar oss med sina charmiga färgsprakande hus, caféer, pubar och majestätiska sanddyner längs Atlantkusten. Vi besöker den unika blomsterön ”Flor & Fjære” på ön Sør-Hidle. Här fascineras vi av subtropisk växtlighet med palmer och ca 50 000 växter som saknar motstycke i norra Europa. Under en båttur genom den mäktiga Lysefjorden med sina brusande forsar och porlande vattenfall får vi se den över 700 meter höga klippan Predikstolen från sjösidan.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 19/8
  Buss Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Årjäng-Töcksfors-Örje-Moss

 • Dag 1.: Till Arendal

  Avresa på morgonen via E18 till Örje i Norge. Vi fortsätter till Moss, där vi tar färjan över Oslofjorden till Horten. I Vestfold följer vi åter E18 söderut förbi Sandefjord och Larvik till Arendal. Middag och övernattning på Thon Hotel Arendal.

 • Dag 2.: Arendal - Stavanger

  Efter frukost går resan vidare förbi Kristiansand till Flekkefjord, där vi tar en lunchrast. Sista sträckan följer vi den s.k. Nordsjövegen i det allra yttersta kustbandet förbi fyrar, fiskelägen och med flera vackra utsikter ut över Nordsjön. Vid ankomst till Stavanger installerar vi oss för 2 nätter på hotell Scandic Stavanger City som ligger mitt i staden. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

  Arendal - Stavanger
 • Dag 3.: Blomsterön Flor & Fjaere

  Efter en lugn morgon och en god frukost beger vi oss till Skagenkaien. Här kliver vi ombord på en sightseeingbåt som tar oss på en ca 30 minuters båtfärd över Hidlefjorden till Flor & Fjaere. Väl på ön möter vi en lokalguide som visar oss runt i den sagolika parken som möjliggörs av Golfströmmen. Den familjeägda parken började anläggas 1965, öppnades för allmänheten 1995 och är idag fylld av palmer och färgglad blomsterprakt. Under vårt besök på ön äter vi även lunch i parkens restaurang. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg. Mitt i Stavanger centrum finns en mycket färgglad gågata med butiker, caféer och pubar för kvällsbesök. På andra sidan bukten hittar man Gamle Stavanger. Här finns mysiga kullerstensgator och vitmålade trähus. De som är intresserade kan besöka Norsk Oljemuseum som är förlagt till en holme i hamnområdet. Här får man veta mer om det svarta guldet och varför det finns olja och gas i Nordsjön.

  Blomsterön Flor & Fjaere
 • Dag 4.: Stavanger – Lysefjorden - Vrådal

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till strandkaien där vi stiger ombord på en fjordkryssningsbåt. Vi gör en härlig båttur över den mäktiga Lysefjorden där vi bl.a. ser den över 700 m höga klippan Predikstolen, ett av Norges mest berömda naturscenerier. Vi går iland i Lysebotn där vår buss väntar för vidare färd genom ett antal hårnålskurvor upp till Öygardstölen med bedårande utsikt över fjorden. Resan fortsätter över högfjället längs Suleskarvegen till Vrådal för middag och övernattning på Straand Hotel.

  Stavanger – Lysefjorden - Vrådal
 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Efter frukost fortsätter vi hemresan via Notodden och Drammen till Oslo, där vi tar en lunchpaus. Hemresan går längs E18 via Örje tillbaka till Sverige och våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/8Flera Stavanger med blomsterön Flor & Fjaere och LysefjordenMer än 810 480:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Thon Hotel Arendal
Thon Hotel Arendal är ett nyrenoverat och modernt hotell centralt beläget vid kajen i Arendal. Det är kort avstånd till shopping och sevärdheter. www.thonhotels.com...

Övernattning Dag 2 - 4

Scandic Stavanger City
Bo på vårt urbana hotell i centrala Stavanger, med gångavstånd till shopping, nattliv och spännande Stavanger East. Hotellet öppnades i april 2014 och är ett färgstarkt tillskott till staden. Vår öppn...

Övernattning Dag 4 - 5

Straand Hotel AS
Straand är känt för utsökt hemlagad och traditionell mat, och vi serverar både lokala, norska och exotiska smaker. Centralt i hotellet ligger de gamla vardagsrummen med varma, klädda träväggar, samlar...