Skip to main content

Sopot & Spa

Polens Riviera

Trestadsområdet Gdynia, Sopot och Gdansk utgör ett sammanhängande stadskomplex med milslånga stränder, intressant historia, shopping i stora gallerior, mysiga caféer och restauranger. Längtar man efter lite välförtjänt Spa är härliga Sopot den rätta platsen. Vi bor 3 nätter på hotell Sopotorium Medical Resort, som öppnade sina portar i april 2020. 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 5/9
  Buss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Mariestad-Jönköping-Karlskrona

 • Dag 1.: Till Karlskrona

  Avresa från Värmland mot Karlskrona med raster efter vägen. Vi stannar på lämpligt ställe för att äta middag innan vi når fartyget som ska ta oss till Polen. Samtliga hytter ombord har golvbäddar. Ombord finns det möjlighet att botanisera i taxfreebutiken.

 • Dag 2.: Gdynia, Gdansk & Sopot

  Vi äter frukost ombord innan vi lägger till i Gdynias hamnområde. Vår svensktalande guide visar sina smultronställen i Gdynia och Gdansk. Vi börjar dagen i Gdynia med en runda via Södra Piren – stadens kärna. Sedan reser vi vidare till Gamla stan i Gdansk, dess charm lämnar ingen oberörd. Mysiga gränder, medeltida tegelkyrkor och pampiga borgarhus gör många mållösa. Efter strövtåg och lunch på egen hand åker vi till Sopot för incheckning på nybyggda hotell Sopotorium Medical Resort****. Hotellet ligger i en lugn del av staden och 300 m från stranden och Gdanskbukten. Till Sopots centrum och Europas längsta träpir Molo promenerar man på en halvtimme. Hotellet har restaurang, bar, pool, jacuzzi, bastu, stort spa-område och ett medicinskt centrum. På hotellet finns ett erfaret terapeutiskt team. I resans pris ingår ett SPA-paket som passar alla. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

  Gdynia, Gdansk & Sopot
 • Dag 3-4.: Sopot

  Sopot ligger vackert på en höjd vid kusten med en lång vit sandstrand och kristallklart vatten. Här träffas folk från hela världen, en fläkt av Paris och London fast i mindre format. De förut så slitna fasaderna på de vackra jugendhusen har rustats upp och parkerna är välskötta. Tillsammans med vår svensktalande guide promenerar vi längs gator med anrika lyxhotell, ser Östersjöns längsta träpir och den långa gågatan Monte Cassino. Här samsas mysiga restauranger, pubar och caféer med exklusiva butiker. Det finns gott om tid att upptäcka Sopot på egen hand och njuta av hotellets faciliteter.

  Sopot
 • Dag 5.: Sopot - Gdynia

  Vi återvänder till Gdynia där vi gör ett längre stopp på norra Polens största shoppingcenter Riviera. Vår buss tar oss åter till terminalen efter en innehållsrik dag som vi avslutar med en gemensam middag ombord.

 • Dag 6.: Till avstigningsorten

  Tidig morgon är vi tillbaka i Karlskrona och efter frukost lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med raster efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9Flera Sopot & SpaMer än 87 490:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Spirit
Kom ombord och njut av havbris, fantastiska vyer och en charmig atmosfär - Välkommen ombord på Stena Line!

Övernattning Dag 2 - 5

Sopotorium Medical Resort
Välkommen till Sopotorium - beläget i ett lugnt och grönt hörn av badorten Sopot. Vår unika anläggning skapades för gäster som värdesätter lyx och samtidigt strävar efter att förbättra sin livskvalit...

Övernattning Dag 5 - 6

Stena Spirit
Kom ombord och njut av havbris, fantastiska vyer och en charmig atmosfär - Välkommen ombord på Stena Line!