Skip to main content

Sommarkryssning till Visby

Välkommen på en riktig sommarkryssning till rosorna stad Visby. Det är få städer som har en sådan unik kombination av gammalt och nytt som Visby. Njut av soldäck, havsbrisen och kanske Sveriges vackraste utsikt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 28/7
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa till Stockholm under förmiddagen med rast längs vägen. Under eftermiddagen når vi vår vackra huvudstad. Incheckning på Tallink Silja Lines fartyg Silja Symphony och avgång mot Visby.

  Ombord har vi promenadhytter med utsikt mot paradgatan, hytterna ligger på däck 8-11. I samtliga hytter finns golvbäddar, dusch och wc, hårtork, telefon radio och TV. För gäster som förbokat kvällens middag, står buffén uppdukad i bufférestaurangen. Välj bland kalla och varma rätter, kött, fisk, skaldjur samt ett dessertbord fyllt av sötsaker, ostar och frukt. Till middagen ingår vatten, läsk, juice samt kaffe eller te.

  Efter middagen väntar fartygets nöjesutbud på oss, det finns något för alla smaker. På däck 7 hittar vi fartygets paradgata Promenaden, kantad av restauranger, barer och butiker. Butikerna erbjuder ett brett sortiment av shopping, allt från parfymer, dryckesvaror, choklad till presentartiklar. På däck 12 hittar vi Sunflower Oasis tropiska värld, med bubbelpooler och bastu. I receptionen finns kryssningsprogram med tips på underhållning och öppettider.

 • Dag 2.: I Visby

  Frukostbuffén står uppdukad i buffématsalen före ankomsten. Sedan urminnes tider har Gotland varit den självklara länken mellan nutid och dåtid. Överallt på ön kan man ännu finna spår från flera hundra år tillbaka i tiden. Gotland är en modern destination med en fascinerande levande historia i ett världsarv. Visby ska självklart inte stressas igenom för staden har, trots sin ringa storlek, ett otroligt utbud. Vill man veta mer om denna fantastiska ö rekommenderar vi någon av fartygets guidade utflykter.

  Det går ypperligt att promenera på egen hand om man så önskar. Visby är känd för sina vackra kullerstensgator som är kantade av gulliga hus med rosbeklädda väggar. Fiskargränd är värt ett besök, denna lilla pittoreska gränd är full av doftande rosor. Visby kryllar av vackra och personliga butiker som säljer konst, hantverk och delikatesser. Gotländska fårskinn, te, saft, kryddor och keramik – är bara något av utbudet som finns. Det finns mängder av mysiga uteserveringar i Visby. Prova gärna den lokal delikatessen saffranspannkaka som serveras enligt tradition med salmbärssylt och vispgrädde.

  Fartyget lämnar Visby kl. 17.30. Förboka gärna kvällens middag vid bokningstillfället. Ytterligare en trivsam kväll väntar oss ombord.

  I Visby
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter en stadig sjöfrukost anlöper vi Värtahamnen och påbörjar vår hemresa med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/7Flera Sommarkryssning till VisbyMer än 82 750:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Tallink Silja Line, Silja Symphony
Kryssa till Helsingfors med Silja Symphony. Ombord hittar du fräscha restauranger, taxfree Superstore och härlig underhållning.