Skip to main content

Rüdesheim med Rhen & Mosel

Rüdesheim, som många anser vara Tysklands gladaste stad har många vinstugor, som bjuder på musik och glad stämning. På höjderna längs den mäktiga floden Rhen tronar gamla riddarborgar och på sluttningarna klättrar vinrankorna i täta rader. Den gröna Moselfloden slingrar sig i serpentiner förbi små pittoreska byar och branta vinberg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 1/8
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Bad Oldesloe

  Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på hotell Good Morning+ Bad Oldesloe. Middag och övernattning på hotell Good Morning+ Bad Oldesloe.

 • Dag 2.: Bad Oldesloe-Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi resan söderut utanför städerna Hamburg, Hannover och Kassel. Under eftermiddagen anländer vi till staden Rüdesheim som många anser vara Tysklands gladaste stad. Här bor vi 4 nätter på charmiga Hotel Rüdesheimer Hof, några minuters promenad från den berömda nöjesgatan Drosselgasse, där vinstugorna ligger tätt. Första kvällen i Rüdesheim äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Bad Oldesloe-Rüdesheim
 • Dag 3.: I Rüdesheim

  Idag bekantar vi oss med Rüdesheim och gör en liten stadsvandring med vår reseledare. Vi kan besöka vinmuseet i Brömserburg och Siegfrieds Musikkabinett med ett stort antal självspelande instrument (entréer exkl.). Från linbanan (exkl.) upp till Niederwaldmonumentet har man en vacker utsikt över Rüdesheim och floden Rhen. Här uppe finns jättestatyn Germania till minne av Tysklands enande år 1871.

  I Rüdesheim
 • Dag 4.: Mosel

  Efter en tidig frukost åker vi med bussen till byn Zell, där vi stiger ombord på en av passagerarbåtarna som tar oss med på en rogivande och härlig flodfärd på Mosel till Cochem, en av Moseldalens mest kända vinorter. Under båtresan serveras en sopplunch. I charmiga Cochem får vi tid att på egen hand ströva genom smala gränder och beundra de vackra korsvirkeshusen med sina typiska skiffertak, den historiska marknadsplatsen och de medeltida stadsportarna. Borgen Reichsburg med anor från 1000-talet tronar högt över staden och bjuder på en vacker utsikt över Mosel och staden. Åter i Rüdesheim väntar en trevlig kväll på Drosselgasse med middag på egen hand.

  Mosel
 • Dag 5.: Rhen

  Idag väntar en båttur på Rhenfloden. Under vår färd njuter vi av de vackra omgivningarna med vinodlingar, borgar, branta klippor och romantiska byar. Detta natursköna område är upptaget på UNESCOs världsarvslista. Vi passerar nedanför den välkända Loreleyklippan och anländer till St. Goarshausen där vi går i land. Efter en gemensam lunch i byn åker vi till Loreleyklippan med statyn på den lilla sjöjungfrun. Åter i Rüdesheim besöker vi en av distriktets framgångsrika vinproducent, George Breuer. I de vackra källarlokalerna provar vi några av hans goda viner. Kvällen fri.

 • Dag 6.: Rüdesheim-Bad Oldesloe

  Efter frukost lämnar vi Rüdesheim och påbörjar hemresan norrut utanför städerna Frankfurt, Kassel och Göttingen. Vi rastar med jämna mellanrum längs vägen. Middag och övernattning på hotell Good Morning+ Bad Oldesloe.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Nu återstår den sista etappen innan vi når våra hemorter. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/8Flera Rüdesheim med Rhen & MoselMer än 89 450:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Good Morning + Bad Oldesloe
Good Morning+ Bad Oldesloe erbjuder en bekväm hotellvistelse. Rummen är välplanerade och fint inredda, med fokus på sängarna och på att kunna erbjuda en så god natts sömn som möjligt. Hotellet har äve...

Övernattning Dag 2 - 6

Rüdesheimer Hof
Välkommen till "Rüdesheimer Hof". Ett mysigt familjeägt hotell som drivs av Sissi & Wilhelm Heymach. Passionerade värdar som lägger stor vikt vid de vackra sakerna i livet. Varje hotellrum är individu...

Övernattning Dag 6 - 7

Good Morning + Bad Oldesloe
Good Morning+ Bad Oldesloe erbjuder en bekväm hotellvistelse. Rummen är välplanerade och fint inredda, med fokus på sängarna och på att kunna erbjuda en så god natts sömn som möjligt. Hotellet har äve...