Skip to main content

Rüdesheim med Rhen & Mosel

Följ med oss till Rhenvinernas gemytliga huvudstad Rüdesheim. Här finns den välkända lilla gatan Drosselgasse med en mångfald av mysiga vinstugor och restauranger. Under våra utflykter, både på vatten och i land, lär vi känna Rhen och Mosel som är två av Europas vackraste floddalar.

Här bjuds vi på ett sagolandskap med riddarborgar, böljande vinodlingar och pittoreska korsvirkeshus. Vi besöker den sägenomspunna 132 m höga Loreleyklippan varifrån man har en vacker vy över floden Rhen. Den gröna Moselfloden slingrar sig i serpentiner förbi små pittoreska byar och branta vinberg och vi bekantar oss med Moseldalens mest kända vinort Cochem.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 30/7
  Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg-Malmö-Trelleborg
  Buss Arvika-Grums

 • Dag 1.: Till Trelleborg

  Avresa under förmiddagen från Värmland med lämpliga raster. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Vi åker bekvämt med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

 • Dag 2.: Travemünde - Rüdesheim

  Frukost ombord före ankomsten till Travemünde. Resan fortsätter söderut utanför städerna Hamburg, Hannover och Kassel. Under eftermiddagen anländer vi till staden Rüdesheim som många anser vara Tysklands gladaste stad. Här bor vi 4 nätter på charmiga Hotel Rüdesheimer Hof, några minuters promenad från den berömda nöjesgatan Drosselgasse, där vinstugorna ligger tätt. Första kvällen i Rüdesheim äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Travemünde - Rüdesheim
 • Dag 3.: I Rüdesheim

  Idag bekantar vi oss med Rüdesheim och gör en liten stadsvandring med vår reseledare. Vi kan besöka vinmu-seet i Brömserburg och Siegfrieds Musikkabinett med ett stort antal självspelande instrument (entréer exkl.). Från linbanan (exkl.) upp till Niederwaldmonumentet har man en vacker utsikt över Rüdesheim och floden Rhen. Här uppe finns jättestatyn Germania till minne av Tysklands enande år 1871.

  I Rüdesheim
 • Dag 4.: Mosel

  Efter en tidig frukost åker vi med bussen till byn Zell, där vi stiger ombord på en av passagerarbåtarna som tar oss med på en rogivande och härlig flodfärd på Mosel till Cochem, en av Moseldalens mest kända vinorter. I charmiga Cochem får vi tid att på egen hand ströva genom smala gränder och beundra de vackra korsvirkeshusen med sina typiska skiffertak, den historiska marknadsplatsen och de medeltida stadsportarna. Borgen Reichsburg med anor från 1000-talet tronar högt över staden och bjuder på en vacker utsikt över Mosel och staden. Åter i Rüdesheim väntar en trevlig kväll på Drosselgasse med middag på egen hand.

 • Dag 5.: Rhen

  Idag väntar en båttur på Rhenfloden. Under vår färd njuter vi av de vackra omgivningarna med vinodlingar, borgar, branta klippor och romantiska byar. Detta natursköna område är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Vi passerar nedanför den välkända Loreleyklippan och anländer till St. Goarshausen där vi går i land. Efter en gemensam lunch i byn åker vi till Loreleyklippan med statyn av den lilla sjöjungfrun. Åter i Rüdesheim besöker vi en av distriktets framgångsrika vinproducent, George Breuer. I vinkällaren provar vi några av hans goda viner. Efter en upplevelserik dag äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

  Rhen
 • Dag 6.: Rüdesheim - Travemünde

  Efter frukost lämnar vi Rüdesheim och åker mot Hannover och Hamburg med lämpliga raster längs vägen. Vi gör ett stopp i Lübeck för shopping om tiden medger. Vi räknar med att komma fram till färjan i Travemünde kl. 20.00 där en gemensam middagsbuffé väntar på oss ombord.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Nu återstår den sista etappen innan vi når våra avstigningsorter. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/7Flera Rüdesheim med Rhen och MoselMer än 811 850:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...

Övernattning Dag 2 - 6

Rüdesheimer Hof
Välkommen till "Rüdesheimer Hof". Ett mysigt familjeägt hotell som drivs av Sissi & Wilhelm Heymach. Passionerade värdar som lägger stor vikt vid de vackra sakerna i livet. Varje hotellrum är individu...

Övernattning Dag 6 - 7

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...