Skip to main content

Rostocks julmarknad

Rostock är en fantastisk hansastad med vacker arkitektur. Här finns norra Tysklands största julmarknad som skapar feststämning inför julen. Hela Gamla stan och Kröpeliner Strasse blir som vackrast när de pryds av glittrande juldekorationer och fylls med många marknadsstånd och julattraktioner. Här finner vi allt en traditionell tysk julmarknad har att erbjuda samt många trevliga pubar och restauranger.Fritextsökning

Dagsprogram

 • 22/11
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Rostock

  Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster efter vägen. Vi åker med färjan Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Under överfarten finns tid för mat och shopping. Vi bor 2 nätter på hotell Vienna House Sonne Rostock****, som ligger centralt vid Rådhusplatsen och nära gågatan Kröpeliner Strasse.

 • Dag 2.: I Rostock

  Efter frukost åker vi till Calles där det ges tillfälle till inköp och lastning i bussen. Sedan finns det gott om tid att strosa omkring på julmarknaden, som sträcker sig längs gågatan från Rådhuset till stadsporten Kröpeliner Tor. Vackert pyntade bodar lockar med Glühwein och specialiteter som julkrubbor från Erzgebirge, mistlar, ljus, nötknäppare, handgjorda lek¬saker av trä samt närproducerade delikatesser som korv och rökt fisk. Barnen har möjlighet att träffa tomten och kända sagofigurer på torget ”Neuer Markt”, där man har byggt upp en sagoslottsscen. Här finns också det 40 m höga pariserhjulet som erbjuder en imponerande utsikt över gamla staden, Warnow och hamnen.

  I Rostock
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter frukost tar vi morgonfärjan till Gedser i Danmark. Färden går sedan via Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/11Flera Rostock med julmarknadMer än 83 680:-BokaMer information

Hotell