Skip to main content

Röros vintermarknad & Funäsdalen

Dags igen att uppleva en äkta vintermarknad i den norska gruvstaden Röros, en av världens äldsta trähusstäder som finns med på UNESCOs världsarvslista. Den kulturhistoriska marknaden ”Martnan” har hållits sedan 1854. Lokala maträtter, traditionellt hantverk, auktioner och slädturer - en stor folkfest! Vi bor på ett fint fjällhotell i Funäsdalen och njuter av dess omgivningar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 16/2 2022
  Buss Grums-Karlstad-Kil-Sunne-Torsby-Malung-Mora-Orsa-Sveg

 • Dag 1.: Till Funäsdalen

  Avresa från Värmland på morgonen till Funäsdalen. Vårt hotell Funäsdalen Berg & Hotell har en välkomnande fjällkänsla och ligger centralt i byn med nära till allt. Hotellet tillhör den svenska fjällvärldens mer klassiska hotell med anor från 1947. Hotellrummen har nyligen renoverats och vi bor i dubbelrum/Large. Hotellet har en egen restaurang med lounge och bar, känd för sina utvalda lokala råvaror från Jämtland och Härjedalen. Här bor vi 3 nätter och äter en 2-rätters middag varje kväll. I loungen kan man slå sig ner framför den öppna brasan, både före och efter middagen. Hotellets stora pool är stängd för renovering men bastur är tillgängliga. Två utomhusjacuzzis med utsikt över fjällen kan bokas mot en kostnad.

 • Dag 2.: Röros vintermarknad

  Efter frukost tar vi plats i bussen och åker till den gamla men välbevarade bergsstaden Röros, som finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. Den traditionsenliga vintermarknaden har hållits sedan 1854 och är varje år ett av regionens stora evenemang. Här strosar vi runt på stadens mysiga gator med över 250 marknadsstånd i vinterskrud, gör fynd, äter våfflor och njuter av en värmande glögg. Visste du att avsnittet då Pippi Långstrump kastar snöboll på poliserna Kling & Klang spelades in här? Den som vill kan åka häst och släde runt marknaden. Många evenemang är gratis och andra har biljettförsäljning vid dörren. Sen eftermiddag åker vi tillbaka till vårt hotell där middagen väntar.

  Röros vintermarknad
 • Dag 3.: Funäsdalen

  Idag njuter vi av vackra Funäsdalen på egen hand. Härjedalens fjällmuseum reser sig under det mäktiga Funäsdalsberget och är värt ett besök (entré exkl.). Här finns mycket att utforska bland fina samlingar och utställningar om regionens historia. Vill man uppleva ett storslaget panorama tar man gondolen uppför Funäsdalsberget till Toppstugan som ligger 977 m.ö.h. Här kan man njuta av en bit mat med fin utsikt. Är man sugen på att åka lite utförsåkning alternativt en tur i längdåkningsspåren genom dalgångar och över högfjällsterräng finns utrustning att hyra i hotellets sportaffär. På kvällen samlas vi för en gemensam middag.

 • Dag 4.: Till avstigningsorten

  Efter frukost vänder vi åter mot Värmland med lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/2Flera Röros vintermarknad & FunäsdalenMer än 86 580:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Funäsdalen Berg & Hotell
Välkommen till Hotell Funäsdalen, centralt beläget i byn med nära till allt. Hotellet tillhör den svenska fjällvärldens mer klassiska hotell med anor från 1947. Här finns en välkomnande fjällkänsla so...