Skip to main content

Rain Man

Publiksuccén Rain Man är tillbaka, en generös tidsresa direkt in i 80-talet med delvis ny ensemble och på anrika Oscarsteatern.

Rain Man är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise i huvudrollerna. Virtuoserna Jonas Karlsson och Robert Gustafsson spelar givetvis huvudrollerna igen. De backas upp av en helt ny och lysande ensemble bestående av Sofia Ledarp, Gustav Levin, Therésè Andersson Lewis och Polly Kisch.

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d.v.s. hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper!

Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna underbara och hjärtevärmande föreställning.


Covidbevis samt giltig legitimation eller läkarintyg om man inte kan ta vaccin krävs.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • 26/2
    Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

  • Dag 1.: Till Stockholm

    Avresa på morgonen från Värmland enligt resebevis. Vi gör ett stopp för kafferast på lämpligt ställe. Ankomst till Stockholm vid lunchtid för incheckning på Radison Blu Royal Viking Hotel**** beläget vid Centralstationen i Stockholm. Eftermiddagen är fri för egna nöjen. Vi samlas utanför hotellet för en kort promenad till Oscarsteatern där föreställningen börjar kl. 19.30.

  • Dag 2.: Till avstigningsorten

    Efter en god frukostbuffé på hotellet finns tid för shopping, museibesök och lunch före hemresan till Värmland kl. 15.00. Vi stannar för en liten rast även på hemresan, åter i Karlstad ca kl. 19.30.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/2Flera Rain Man på Oscarsteatern, Stockholm52 580:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Radisson Blu Royal Viking Hotel
Njut av ett utmärkt läge i centrum när du bor på Radisson Blu Royal Viking Hotel. Stockholms främsta sevärdheter och största shoppingdistrikt ligger inom promenadavstånd och Stockholms centralstation...