Skip to main content

Polenkryssningar

Från Karlskrona tar vi Stena Line mot Gdynia i Polen. Ombord njuter vi av det goda livet till havs, med restauranger för alla smaker, mingelvänliga barer och shopping. Efter en avkopplande överfart är vi laddade för en heldag i land. Tillsammans med vår guide upptäcker vi städerna Gdynia, Sopot och Gdansk.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 19/8
  Buss Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Mariestad-Jönköping-Karlskrona

 • Dag 1.: Till Karlskrona

  Avresa från Värmland mot Karlskrona med raster efter vägen. Incheckning och ombordstigning, Stena Line avgår kl. 21.00 mot Gdynia. Våra Premiumhytter ligger i en separat avdelning på däck 11. Samtliga hytter har golvbäddar, d/wc, garderob, TV och radio. Ombord finns det möjlighet att avnjuta en smaklig måltid. I restaurang Taste serveras både frukost- och middagsbuffé. Buffén består av både kalla och varma rätter, desserter samt vin, öl, kalla drycker och kaffe. Botanisera i taxfreebutiken, här hittar vi varor till riktigt bra priser.

 • Dag 2.: I Polen

  Stora frukostbuffén står uppdukad för oss innan vi lägger till i Gdynias hamnområde. För de som vill upptäcka staden på egen hand föreslår vi att ta en taxi in till Gdynias centrum. För att få se mer av omgivningarna rekommenderar vi vår guidade rundtur. Vår svensktalande guide visar sina smultronställen i Gdynia, Sopot och Gdansk.

  Vi börjar dagen i Gdynia med en runda via Södra Piren - stadens kärna. Längs promenaden vid den södra hamnen ser vi de två historiska museifartygen som ligger för ankar, här finns även Polens näst högsta byggnad – skyskrapan Sea Towers. Innan vi lämnar Gdynia gör vi ett besök på marknaden och saluhallen. Vidare beger vi oss till Sopot - en riktig pärla vid Östersjön. Lilla Sopot ligger mittemellan storstäderna Gdansk och Gdynia och påminner om en liten fransk sommarstad. De tornprydda husen är genomgående Jugend, alla med små snirkliga detaljer så typiska för Art Nouveau. Här promenerar vi längs anrika lyxhotell, Östersjöns längsta träpir och gågatan Monte Cassino. Vår färd går vidare till Gamla stan i Gdansk, dess charm lämnar ingen oberörd. Mysiga gränder, medeltida tegelkyrkor och pampiga borgarhus gör många mållösa. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand. Under eftermiddagen gör vi ett stopp på ett köpcentrum innan vår buss tar oss åter mot terminalen. Ytterligare en trevlig kväll väntar oss ombord.

  I Polen
 • Dag 3.: Mot avstigningsorten

  Tidig morgon är vi tillbaka i Karlskrona och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi fartyget och nu återstår bara hemresan med raster efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 17.30.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/8Flera PolenkryssningMer än 82 230:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Stena Vision
Kom ombord och njut av havbris, fantastiska vyer och en charmig atmosfär - Välkommen ombord på Stena Line!