Skip to main content

Vinresa till Pfalz

Vinresa till Tysklands Toscana med Thomas Vinare

Vindistriktet Pfalz tillhör Tysklands varmare vinodlingsområden och druvorna har möjlighet att mogna på vinstockarna, vilket ger vinerna en fyllig angenäm karaktär. Vi bor i den kända vinorten Bad Dürkheim, där kulturen kring vin och mat är djupt rotade. Tillsammans med Thomas ”Vinare” Andersson besöker vi vingårdar och idylliska småbyar. Givetvis ges det tillfälle att handla med sina favoritviner.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 2/10
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Hannover

  Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Middag och övernattning på hotell H+Hotel Hannover.

 • Dag 2.: Hannover – Bad Dürkheim

  Resan fortsätter söderut med lämpliga raster längs vägen till vindistriktet Pfalz dit vi anländer under eftermiddagen. Dagens vinprovning väntar oss på Weingut Eymann i Gönnheim, en ekologisk vingård med högkvalitativa druvor och en av de främsta Pfalz. Namnet Eymann härstammar från en gammeldags egenom kallat Toreye med anor från 1350-tatel. Bara de bästa vintagevinerna bär därför namnet Toreye. När de första inhandlade viner är lastade i bussen fortsätter vi en kort sträcka till vin- och kurorten Bad Dürkheim. Orten har alltid förknippats med sina källor, som redan 1387 användes för saltutvinning. Under 1700-talet byggdes saltverk och ett graderverk, som med sina 333 m var ett av Tysklands längsta. Det brändes tyvärr ned 2007, men ett nytt invigdes 2010. Vi checkar in för 4 nätter på ACHAT Hotel och avslutar kvällen men en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Neustadt & Ellerstadt

  Vi har nu 3 härliga dagar framför oss att upptäcka vindistriktet Pfalz. Under förmiddagen besöker vi Weingut Weegmüller, en av regionens äldsta vingårdar, som nu bedrivs genom Philipp Steegmüller.
  Efter vinprovningen äter vi en lätt lunch på en mysig gammal gård från 1500-talet. Färden går vidare till Weingut Heinrich Vollmer i Ellerstadt. Vi provar både vita och röda viner. Weingut Vollmer har även stora vinodlingar i Argentina där man främst odlar röda druvor. Åter i Bad Dürkheim är kvällen fri.

 • Dag 4.: Deidesheim

  Efter frukost åker vi till den kända vinbyn Deidesheim. Här besöker vi Dr. von Bassermann-Jordan som är en av de äldsta vinmakarna i Tyskland, berömda för sina fina Rieslingviner. Vi får en rundvandring i vinkällaren, provsmaka några av deras goda viner och avslutar med en gemensam lunch. Eftermiddagen ägnar vi åt besök på det gamla berömda vingodset Reichsrat von Buhl, känt för sina fina Rieslingviner. Kvällen fri.

  Deidesheim
 • Dag 5.: Bad Dürkheim

  Efter frukost väntar en vin- och sektprovning på Fitz Ritters vingård som ligger i närheten av vårt hotell. Resten av dagen och kvällen tillbringer vi på egen hand i Bad Dürkheim. Eftersom orten omges av världsberömda vinodlingar lät en av ägarna till en odling 1934 tillverka världens största vinfat, som finns uppställt i centrum. Passa på att besöka det gigantiska fatet som har en diameter av 13,5 m och rymmer 1,7 miljoner liter men har aldrig varit fyllt med vin. I stället finns där en stor restaurang.

  Bad Dürkheim
 • Dag 6.: Bad Dürkheim - Lübeck

  Vi lämnar Pfalz för denna gång och kör mot Kassel, en stad som tillsammans med Göttingen förknippas med sagoberättarna Bröderna Grimm. Efter lunchuppehållet kör vi vidare till Lübeck. Vi övernattar på hotell Holiday Inn Lübeck. Efter incheckning samlas vi för gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Efter två färjeöverfarter och ett par timmars resa genom Danmark är vi tillbaka i Sverige och med lämpliga raster längs vägen når vi våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/10Flera Vinresa till PfalzFullbokad, väntelista9 980:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

H+ Hotel Hannover
H+ Hotel Hannover ligger i närheten stadens centrum. 179 rum och sviter, en restaurang och hotellbar med angränsande ölträdgård, ett gym med bastu och ett lugnt område...

Övernattning Dag 2 - 6

ACHAT Premium Bad Dürkheim
När du bor hos oss kommer du att vara bland de vackra spa -trädgårdarna och inom några minuters promenad kommer du att vara i det trevliga havsklimatet i de längsta saltverken i Tyskland. Njut i vår r...

Övernattning Dag 6 - 7

Holiday Inn Lübeck
Holiday Inn Lübeck ligger nära stadens centrum, 300 meter från Burgtor-porten och Lübecks UNESCO-listade gamla stad, omgiven av vatten.