Skip to main content

Paris med Chablis, Champagne & Mosel

Thomas Vinare tar oss med till Paris med Chablis, Champagne & Mosel!

Världsmetropolen Paris har allt och lite till. Staden präglas av otaliga kända sevärdheter som paradgatan Champs Elysées, det hisnande Eiffeltornet och Triumfbågen. Ett besök i Monets trädgårdar erbjuder en stunds avkoppling. Under resan gång får vi tillfället att prova fantastiska viner.

Chablisområdet är ett litet vindistrikt där chardonnay-druvan får sin alldeles speciella krispiga och aromatiska karaktär tack vare det nordliga klimatet och den kalkhaltiga jordmånen.

Allt med champagne gör att man blir på gott humör - ljudet av bubblorna i glaset, doften och smaken! Men champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Ingen annanstans än på plats i champagnedistriktet kan man förstå hur tillverkningen av denna sprudlande dryck går till.

Vackra Moseldalen är ett av Tysklands mest kända vindistrikt med sina byar, mysiga korsvirkeshus och den glittrande Moselfloden som ringlar sig fram mellan kullar täckta av vinodlingar.

Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 19/4 2022
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Trelleborg

 • Dag 1.: Till Trelleborg

  Avresa under förmiddagen från Värmland. Vi åker bekvämt med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

 • Dag 2.: Travemünde - Egmond aan Zee

  Frukost ombord före ankomsten till Travemünde. Vi åker mot Holland med lunchstopp nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till den mysiga fiskebyn Egmond aan Zee vid kusten nära Alkmaar. Vi bor 1 natt på utmärkta Strandhotel Golfzang som ligger alldeles intill strandpromenaden. För kvällens gemensamma middag har Thomas valt ut en utmärkt restaurang.

 • Dag 3.: Egmond aan Zee - Paris

  Idag fortsätter vi resan en bit genom Holland in i Belgien där vi passerar Antwerpen. Vi kommer in i Frankrike förbi Lille och vidare med lämpliga raster längs vägen till Paris. Vi installerar oss på Hotel IBIS Paris 17 Clichy Batignolles, där vi skall bo 2 nätter. Hotellet ligger i övre Montmartre-distriktet och nära Place de Clichy. Middag på hotellet.

 • Dag 4.: Paris

  Vistelsen i Paris inleds med en stadsrundtur där vår skandinavisktalande guide visar oss det bästa av Paris. Bland många sevärdheter glider avenyn Champs-Élysées, Triumfbågen och Eiffeltornet förbi vårt bussfönster. Efter en gemensam lunch åker vi till den mysiga byn Giverny, några mil väster om Paris där vi besöker Claude Monets trädgård. Vi får se det rosa huset, den japanska trädgården med näckrosdammen och den berömda bron. Åter i Paris väntar en gemensam middag på hotellet.

  Paris
 • Dag 5.: Paris - Chablis - Auxerre

  Efter frukost fortsätter resan till vindistriktet Chablis. Tack vare det nordliga klimatet i Chablisområdet får chardonnaydruvan en alldeles stilren, krispig och aromatisk karaktär. Vi besöker 1 känd vinproducent för att bekanta oss med några av de mest eleganta och finessrika vita vinerna från området, vars flaskor man hittar på stjärnrestauranger och i exklusiva vinbutiker över hela världen. Efter incheckning på hotell Normandie väntar en gemensam middag på en närliggande restaurang.

 • Dag 6.: Chablis-Épernay

  Idag fortsätter vi färden genom det vackra franska landskapet mot vindistriktet Champagne, som ligger ca 20 mil från Chablis. Längs vägen stannar vi för en härlig lyxig champagnelunch och senare under dagen besöker vi en anläggning för en vinprovning. Vi får veta det mesta om hur man tillverkar Champagne och varför mousserande vin blir godare här än någon annan stans. Framme i Épernay installerar vi oss för 3 nätter på hotell BW Champagne. Det charmiga hotellet med sin röda tegelfasad ligger centralt i ett lugnt område i Épernay. På gångavstånd finns ett bra utbud av restauranger med gedigna vinlistor som lockar till härliga mat- & vinupplevelser.

 • Dag 7-8.: Épernay

  Vi har nu 2 hela dagar helt i champagnes tecken! I Épernay finns ett flertal kända champagnehus och vi kommer att besöka 4 av dem. Vi äter gemensam lunch båda dagar och kvällarna är fria att strosa runt på Avenue de Champagne.

  Épernay
 • Dag 9.: Épernay – Bernkastel-Kues

  Efter några härliga dagar i Frankrike åker vi mot Tyskland till Moseldalen och Bernkastel-Kues. Staden ligger på båda sidor av Moselfloden och omges av vinberg. Här finns det många bra vinmakare och vi besöker en av dem. Vi övernattar på Hotel Zur Post och avslutar dagen med en gemensam middag i hotellets rustika restaurang.

  Épernay – Bernkastel-Kues
 • Dag 10.: Bernkastel-Kues - Travemünde

  Idag lämnar vi Moseldalen och färdas med lämpliga raster för mat och kaffe längs resvägen till Lübeck och vidare till Travemünde. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Lines färja i Travemünde för återresa till Trelleborg. Övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

 • Dag 11.: Till avstigningsorten

  Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/4Flera Paris med Chablis, Champagne & Mosel822 990:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...

Övernattning Dag 2 - 3

Strandhotel Golfzang
Välkommen till Strandhotel Golfzang i Egmond aan Zee. Njut av en avkopplande vistelse i våra lyxiga och moderna rum. Rummet är möblerat med en sittgrupp och ett skrivbord där du kan arbeta bekvämt. De...

Övernattning Dag 3 - 5

Hôtel Ibis Paris Paris 17 Clichy Batignolles
I hjärtat av Batignolles och det populära området i Paris, bara ett stenkast från Champs Elysees, Eiffeltornet och Montmartre. Det är den idealiska platsen att njuta av fransk mat, marknader, osttillv...

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Normandie
Hotel Normandie är ett bekvämt och avkopplande hotell i Bourgogne. Hotellet har en typisk fransk atmosfär i 1800-talsanda kombinerat med full komfort och moderna bekvämligheter. www.hotelnormandie.fr/...

Övernattning Dag 6 - 9

Hôtel BW Champagne
Hotel de Champagne ligger i centrala Epernay, i hjärtat av Champagne. www.best-western-de-champagne.champagne-hotels.com...

Övernattning Dag 9 - 10

Hotel zur Post
Hotellet ligger nära den romantiska och medeltida stadskärnan i Bernkastel, i omedelbar närhet av Mosel och med utsikt över det ärevördiga slottet Landshut. Vår mysiga hotellbar är en populär mötespla...

Övernattning Dag 10 - 11

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...