Skip to main content

Paris med Chablis, Champagne & Mosel

Världsmetropolen Paris har allt och lite till. Staden präglas av otaliga kända sevärdheter som paradgatan Champs Elysées, det hisnande Eiffeltornet och Triumfbågen. Ett besök i Monets trädgårdar erbjuder en stunds avkoppling. Under resans gång får vi tillfälle att prova fantastiska viner.

Chablisområdet är ett litet vindistrikt där Chardonnay-druvan får sin alldeles speciella krispiga och aromatiska karaktär tack vare det nordliga klimatet och den kalkhaltiga jordmånen. Allt med champagne gör att man blir på gott humör - ljudet av bubblorna i glaset, doften och smaken! Men Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Ingen annanstans än på plats i champagnedistriktet kan man förstå hur tillverkningen av denna sprudlande dryck går till. Vackra Moseldalen är den vackraste av Tysklands vindistrikt med sina byar med mysiga korsvirkeshus och den glittrande Moselfloden som ringlar sig fram mellan kullar täckta av vinodlingar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 4/5 Flyg från Arlanda, Stockholm
  Anslutningsbuss från Grums-Karlstad-Kristinehamn

 • Dag 1.: Till Paris

  Busstransfer från våra påstigningsorter till Stockholm och avresa med Air France från Arlanda till Paris. På flygplatsen väntar vår buss som tar oss till vårt hotell IBIS Paris 17 Clichy Batignolles, där vi skall bo 3 nätter. Hotellet ligger i övre Montmartre-distriktet och nära Place de Clichy. Middag på hotellet.

 • Dag 2.: Paris

  Vistelsen i Paris inleds med en stadsrundtur där vår skandinavisktalande guide visar oss det bästa av Paris. Bland många sevärdheter glider avenyn Champs-Élysées, Triumfbågen och Eiffeltornet förbi vårt bussfönster. Efter en gemensam lunch åker vi till den mysiga byn Giverny några mil väster om Paris. Här besöker vi Claude Monets trädgård för att uppleva den underbara atmosfären av blommor och doftande kryddor. Här levde en av impressionismens förgrundsfigurer under halva sitt liv. Vi får se det rosa huset, den japanska trädgården med näckrosdammen och den berömda bron. Kvällen fri.

 • Dag 3.: Paris på egen hand

  Dagen är fri för att njuta av den franska huvudstaden på egen hand. Strosa omkring på gator och torg, slå dig ner vid en bistro, beställ en café au lait och en croissant och gör som fransmännen - njut av livet!

 • Dag 4.: Paris-Chablis-Champagne

  Efter frukost fortsätter resan till vindistriktet Chablis. På grund av det nordliga klimatet i Chablisområdet får chardonnaydruvan en alldeles stilren, krispig och aromatisk karaktär. Vi besöker en känd vinproducent för att bekanta oss med några av de mest eleganta och finessrika Chablis vitviner vars flaskor man hittar på stjärnrestauranger och i exklusiva vinbutiker över hela världen. Vi intar även en god lunch innan vi fortsätter vår färd genom det vackra franska landskapet mot vindistriktet Champagne, som ligger ca 20 mil från Chablis. Framme i Épernay installerar vi oss för 4 nätter på hotell BW Champagne. Det charmiga hotellet med sin röda tegelfasad ligger centralt i ett lugnt område i Épernay. På gångavstånd finns ett bra utbud av restauranger med gedigna vinlistor som lockar till härliga mat- & vinupplevelser. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 5-6.: Épernay

  Vi har nu 2 hela dagar helt i champagnes tecken. I Épernay finns ett flertal kända champagnehus och vi besöker 2 av dem samt 2 i närområdet. Vi äter gemensam lunch båda dagar och kvällarna är fria att strosa runt på Avenue de Champagne.

 • Dag 7.: Reims

  Efter frukost åker vi till Reims, huvudorten i Champagnedistriktet. Vi gör en stadsvandring med en lokalguide och besöker Notre Dame de Reims, en av Frankrikes vackraste katedraler. Efter en gemensam lunch får vi tid på egen hand att upptäcka Reims. På vägen hem besöker vi ett champagnehus.

 • Dag 8.: Èpernay – Bernkastel-Kues

  Efter några härliga dagar i Frankrike åker vi mot Tyskland. Vårt mål för dagen är Bernkastel-Kues som många anser vara den vackraste staden i Moseldalen. Staden ligger på båda sidor av Moselfloden med trånga gränder och vackra korsvirkeshus. Sevärdheter är Rådhuset från 1608 med sin skampåle, det s.k. ”Spetshuset” från 1583 och Mikaelisbrunnen från 1606. Vi bor 2 nätter på hotell Zur Post och avslutar dagen med en gemensam middag i hotellets rustika restaurang.

 • Dag 9.: Bernkastel-Kues

  I Bernkastel-Kues finns många bra vinmakare och vi besöker en av dem. Gemensam lunch. Kvällen fri.

 • Dag 10.: Bernkastel-Kues - Travemünde

  Efter frukost påbörjar vi återresan via Lübeck, där vi stannar för shopping om tiden medger. Vi räknar med att komma fram till färjan i Travemünde vid 20-tiden där en middagsbuffé väntar oss ombord.

 • Dag 11.: Till avstigningsorten

  Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/5Flera Paris med Chablis, Champagne & Mosel125 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 1

Air France

Övernattning Dag 1 - 4

Hôtel Ibis Paris Paris 17 Clichy Batignolles
I hjärtat av Batignolles och det populära området i Paris, bara ett stenkast från Champs Elysees, Eiffeltornet och Montmartre. Det är den idealiska platsen att njuta av fransk mat, marknader, osttillv...

Övernattning Dag 4 - 8

Hôtel BW Champagne
Hotel de Champagne ligger i centrala Epernay, i hjärtat av Champagne. www.best-western-de-champagne.champagne-hotels.com...

Övernattning Dag 8 - 10

Hotel zur Post
Hotellet ligger nära den romantiska och medeltida stadskärnan i Bernkastel, i omedelbar närhet av Mosel och med utsikt över det ärevördiga slottet Landshut. Vår mysiga hotellbar är en populär mötespla...

Övernattning Dag 10 - 11

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...