Skip to main content

Oslo & Hadeland Glasbruk med julmarknader

Upplev Oslos populära julmarknad, Jul i Vinterland, som äger rum på Spikersuppa vid paradgatan Karl Johan i hjärtat av Oslo. Känn julstämningen och shoppa klappar i julbodarna, drick varm glögg och åk en tur i pariserhjulet Julestjernen som ger en fantastisk utsikt över ett julupplyst Oslo.

Ett besök på historiska glasbruket Hadeland Glassverk i Jevnaker är en spännande upplevelse året om. Julmarknaden äger rum i den mysiga rödmålade glasbruksbyn där man kan julhandla i trevliga julpyntade butiker.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 19/11
  Buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika

 • Dag 1.: Till Oslo

  Resan startar på morgonen och vid lunchtid anländer vi till Oslo. Vi checkar in på hotell Scandic St. Olavs plass. Hotellet ligger ett stenkast från paradgatan Karl Johan och julmarknaden på Spikersuppa. Strosa längs med de upplysta gatorna, känn julstämningen och besök bodarna som säljer allt från glögg, churros, handstickade yllevantar och annat hantverk som är perfekt till julklappar. Julmarknaden bjuder också på roliga aktiviteter så som isbana, karuseller och inte minst en tur i pariserhjulet.

  Till Oslo
 • Dag 2.: Oslo - avstigningsorten

  Efter frukost åker vi till den julpyntade glasbruksbyn Hadeland Glassverk, som öppnade 1762 och är Norges äldsta hantverksföretag som fortfarande är i drift. Kända konstnärer och utställningar har gjort att glasbruket blivit internationellt känt. Inget är finare än att dekorera granen med något man har gjort själv eller ge i julklapp! I glashyttan kan man prova sig fram som glasblåsare och blåsa sin egen julgranskula (exkl.). Efter vi har strosat runt i den stämningsfulla glasbruksbyn med vacker julbelysning och julpyntade butiker smakar det gott med en jultallrik i den trevliga restaurangen Kokkestua. Därefter påbörjar vi bussresan hem till Värmland och våra avstigningsorter.

  Oslo - avstigningsorten

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/11Flera Oslo & Hadeland Glasbruk med julmarknaderMer än 82 450:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Scandic St. Olavs Plass
Hotellet har ett lugnt läge och bara ett stenkast från Karl Johans gate, Slottet och Oslo centrum - perfekt för dig som vill utforska staden. En kort promenad bort hittar du också Nationalteatern och...