Skip to main content

Oslo & Hadeland Glasbruk

Ett besök på historiska glasbruket Hadeland Glassverk i Jevnaker är en spännande upplevelse. Dessutom firar de 260 års jubileum i år. Här äter vi en gemensam lunch, ser glasblåsarna i arbete och besöker butikerna. I Oslo bor vi på ett hotell med perfekt läge i centrum. Staden ligger naturskönt längst in i Oslofjorden och vi gör en busstur upp till Holmenkollen, besöker klassiska Vigelandsparken och får egen tid att strosa längs paradgatan Karl Johan och mysiga Aker Brygge.

Reseledare: Kikki Fjelde

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 11/8
  Buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger

 • Dag 1.: Till Oslo

  Resan startar på morgonen och vid lunchtid anländer vi till Hadeland Glassverk, ett glasbruk som öppnade 1762 och är Norges äldsta hantverksföretag som fortfarande är i drift. Kända konstnärer och utställningar har gjort att glasbruket blivit internationellt känt. Vi äter en gemensam lunch i trevliga restaurangen Kokkestua. Under en guidad rundvandring i glashyttan får vi ta del av glasbrukets spännande historia. Här blåser man fortfarande glas på samma sätt som för 260 år sedan. Den utmärkta produktionen omfattar vinglas, bruks- och inredningsprodukter samt specialdesignade föremål som vi får tillfälle att inhandla till förmånliga priser. Senare på eftermiddagen checkar vi in på hotell Scandic St. Olavs plass. Hotellet ligger ett stenkast från paradgatan Karl Johan med många trevliga restauranger. Kvällen fri.

  Till Oslo
 • Dag 2.: Oslo - avstigningsorten

  Efter frukost på hotellet åker vi upp till Holmenkollen, där vi får en vidunderlig utsikt över staden och Oslofjorden. Därefter besöker vi Vigelandsparken med dess fantastiska skulpturer. Bussen släpper av oss vid mysiga Aker Brygge, där vi får några timmar på egen hand sitta ner vid en av de otaliga restaurangerna, shoppa eller bara ta en promenad längs vattnet. Under sen eftermiddag är det dags att ta farväl av Oslo och påbörja bussresan till Värmland och våra avstigningsorter.

  Oslo - avstigningsorten

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/8Flera Oslo & Hadeland GlasbrukMer än 82 150:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Scandic St. Olavs Plass
Hotellet har ett lugnt läge och bara ett stenkast från Karl Johans gate, Slottet och Oslo centrum - perfekt för dig som vill utforska staden. En kort promenad bort hittar du också Nationalteatern och...