Skip to main content

Novigrad - Kroatien 12 dagar

Halvön Istrien, som skjuter ut i den nordligaste delen av Adriatiska havet, har blivit ett av Europas mest omtyckta resmål. Semesterorten förför de flesta med romersk arkitektur, pittoreska kvarter och Adriatiska havets klara vatten. Följ med till Novigrad, som blivit en favorit för många av våra resenärer.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 12/9
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Rostock

  Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Övernattning i Rostock.

 • Dag 2.: Rostock-Bayern

  Resan fortsätter på bekväma tyska motorvägar utanför städerna Berlin, Leipzig och Nürnberg. Middag och övernattning norr om München.

 • Dag 3.: Bayern-Istrien

  Dagens etapp går förbi München och senare genom den österrikiska alpvärlden med vackra vyer i alla väderstreck. Vi passerar orter som Spittal och Villach, innan vi kommer in i Slovenien. Resan går på nya motorvägar utanför huvudstaden Ljubljana innan vi når vårt mål på Istrienhalvön i Kroatien.

  Novigrad, är en liten idyllisk fiskeby med ca 4 000 invånare. Här bor vi 7 nätter på populära Hotel Maestral**** beläget endast 100 m från den egna stranden och havsvattenpoolen. Vi har rum med balkong och havsutsikt. Frukost och middag serveras varje dag och till middagarna ingår valfria drycker* som öl, läsk, vatten, juice och lokalt vin. På hotellet finns poolområden med solsängar, relaxavdelning, taverna, butiker, möteslokaler, gratis wi-fi m.m. Det är endast 10 min promenad längs den fina strandpromenaden in till centrum, för de som inte vill gå finns det minitåg. I centrum, vid den mysiga hamnen, finns det gott om caféer, barer, affärer och restauranger.

 • Dag 4-9.: I Kroatien

  Här finns alla förutsättningar för en skön vistelse. Det finns möjlighet till lata dagar vid poolen eller stranden, härliga promenader och bra och prisvärd shopping. För den aktive finns det ett stort utbud av aktiviteter som t.ex. cykling, gym och en rad olika vattensporter. Vi erbjuder även sevärda och intressanta utflykter. En av dagarna besöker vi den charmiga byn Groznjan, en av Istriens i särklass vackraste medeltidabyar som har kommit att bli Istriens kulturella centrum för musik och konst. Byn är vackert beläget högt uppe på ett berg nära Mirna-floden. På återresan mot Novigrad besöker vi en trevlig vingård för provsmakning och inköp. Vi gör även en båttur längs Istrienkusten med avresa från Porec. Vi njuter av utsikten från båten och gör strandhugg vid de vackra städerna Rovinj och Vrsar. I utflykten ingår lunch med dryck.

  I Kroatien
 • Dag 10.: Kroatien-Bayern

  Efter frukost påbörjar vi hemresan, som går via Trieste i Italien vidare mot Österrike. Vi passerar Villach och Salzburg och framemot eftermiddagen kommer vi in i Tyskland för middag och övernattning.

 • Dag 11.: Bayern-Rostock

  Resan fortsätter norrut till Rostock för middag och resans sista övernattning.

 • Dag 12.: Till avstigningsorten

  Vi tar morgonfärjan till Gedser, kör vidare genom Danmark och senare från Helsingör till Helsingborg. Under eftermiddagen och kvällen når vi våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/9Flera Novigrad, Kroatien 12 dagarMer än 813 300:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Sportforum
HotelSportforum i Rostock är ett modernt sport- och konferenshotell, inbäddat i många idrottsanläggningar. Lär mer om hotellet här...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Heckl
I över 30 år har vår familj underhållit och tillmötesgående gäster på Hotel Heckl. Vårt mål är att skilja oss från andra hotell genom kvalitet och gästfrihet och att göra din vistelse till en oförglö...

Övernattning Dag 3 - 9

Aminess Maestral Hotel
Ett elegant och bekvämt hotell precis vid havet med en vågkysst stenstrand med solstolar och parasoller. Blanda rekreation med avkoppling i hälsocentret och överraska dina smaklökar med lokala special...

Övernattning Dag 9 - 10

Hotel Heckl
I över 30 år har vår familj underhållit och tillmötesgående gäster på Hotel Heckl. Vårt mål är att skilja oss från andra hotell genom kvalitet och gästfrihet och att göra din vistelse till en oförglö...

Övernattning Dag 11 - 12

B&B Hotel Rostock Hafen
Rostock ligger precis vid Östersjön och har en unik hanseatisk känsla. B&B Hotel Rostock Hafen ligger i den östra delen av Gamla stan och är perfekt för att lära känna staden. B&B Hotel Rostock Hafen...