Skip to main content

Lübecks julmarknad

Under december är den gemytliga hansastaden Lübeck klädd i julens alla färger och ljus med pampiga dekorationer på Rådhustorget. Breite Strasse är gågatan där man hittar stora affärer och varuhus. Här ligger även det kända Café Niederegger, där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas! Det finns också många intressanta sevärdheter, som t ex Holstentor, Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus, stora torget med alla sina försäljningsställen, Märchenwelt med bröderna Grimms sagofigurer, hantverksmarknader m.m. Vi åker med Stena Line Göteborg-Kiel t/r och bor 1 natt på 5 stjärniga Radisson Blu Senator Hotel i Lübeck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 12/12
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa enl. resebevis mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Förboka gärna kvällens julbord all inclusive, som serveras i restaurang Taste. Tillsvidare är all underhållning ombord borttagen och butiken ombord har begränsat sina öppettider. Med reservation för ändring.

 • Dag 2.: I Lübeck

  Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten. Från terminalen i Kiel har vi ca 90 minuters resa till Lübeck. Här bor vi en natt i hjärtat av staden på 5 stjärniga Radisson Blu Senator Hotel. Vi njuter av Lübeck och fångar doften av jul medan vi strosar längs stadens mysiga gränder och upptäcker egna små krypin. Den traditionella julmarknaden med alla bodar och pampiga juldekorationer finns på Rådhustorget och äger även rum på gågatan Breite Strasse bredvid Rådhustorget samt på Koberg. Njut av glühwein, bratwurst, pepparkakor, brända mandlar och allt annat som hör en äkta tysk julmarknad till. Vid foten av Jakobikyrkan har glöggförsäljarna slagit upp sina bodar och den varma drycken smakar gott innan man kommer in i den vackra kyrkhallen som utstrålar en underbar julstämning. Missa inte ett besök i Mariakyrkan, där den nedfallna kyrkklockan påminner om krigets offer. Bredvid kyrkan har bröderna Grimms sagofigurer Hans och Greta, Törnrosa och Rödluvan fått sin plats under adventstid som glädje för ung som gammal. På anrika Café Niederegger finns Lübecks speciella marsipan som är en fröjd för både syn och smak.

 • Dag 3.: Till Kiel

  Vi lämnar Lübeck och reser mot köpcentret Citti-Park som ligger strax utanför Kiel. Här finns ett 80-tal butiker i olika branscher, allt från skor, kläder, leksaker till mat och dryckesvaror. Inköpta varor lastas i bussen och återfås vid hemkomsten. Incheckning ombord på Stena Lines fartyg för återresa till Göteborg.

 • Dag 4.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/12Flera Lübecks julmarknadMer än 84 450:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället...

Övernattning Dag 2 - 3

Radisson Blu Senator Hotel Lübeck
Låt dig charmas av det historiska norra Tyskland på vårt hotell i Lübeck. Radisson Blu Senator Hotel, Lübeck ligger precis vid stranden av floden Trave och bara en kort promenad från UNESCO: s världsa...

Övernattning Dag 3 - 4

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället...