Skip to main content

Lübeck julmarknad

Julmarknaden i Lübeck med sin praktfulla kuliss lockar år efter år tusentals besökare. Här känner man att julen är på väg. Strosa omkring genom de dekorerade gatorna i Gamla stan och besök de många jul- och konsthantverksmarknaderna. Julmarknaden sträcker sig över den gamla stadskärnan med Rådhustorget och shoppingstråket Breite Strasse. Här hittar man också det kända Café Niederegger, där stadens berömda marsipan kan inhandlas.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 6/12
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Lübeck

  Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Vi fortsätter till Lübeck där vi bor 2 nätter på hotell Motel One som ligger i Gamla stans historiska stadskärna.

 • Dag 2.: I Lübeck

  Efter frukost beger vi oss till det stora köpcentret Citti Markt för en shoppingrunda. Under resten av dagen och kvällen finns tid att besöka ett flertal av Lübecks julmarknader. Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom rådhuset på torget. Bland de över 200 marknadsstånden doftar det av brända mandlar och glögg. Mitt emot rådhuset hittar vi Café Niederegger med sin berömda marsipan och Niedereggers julbasar. Den historiska julmarknaden som pågår vid Mariakyrkan tar oss med på en tidsresa till det förgångna. Framför den imponerande tegelkulissen visar hantverkare upp sina verk och på scenen bjuder historiskt klädda gycklare och musiker på underhållning. Bredvid Mariakyrkan hittar man Sagoskogen som gläder både gammal som ung. I den över 800 år gamla Petrikyrkan med sitt stämningsfulla kyrkorum visar och säljer konsthantverkare sina arbeten.

  I Lübeck
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter frukost lämnar vi Lübeck för hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/12Flera Lübeck julmarknadMer än 84 780:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Motel One Lübeck
Bo i hjärtat av Lübeck. Hotellets bekväma sängar och individuella design utlovar en lugn atmosfär. Vårt hotell ligger nära Holstentor och har ett utmärkt läge i stadsdelen Innenstadt, bara 13 minuters...