Skip to main content

Lena Linderholms Stallarholmen & Gripsholms slott

Lena A Linderholm – en av Skandinaviens mest älskade konstnärer skapar sitt unika konstnärliga uttryck med en tydlig doft av Provence. Det är de färgrika och glada tavlorna, textilierna, keramiken och böckerna som är kännetecknande för Lenas konstnärskap.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 22/8
  Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga

 • Dag 1.: Till Stallarholmen

  Avresa på morgonen mot Arboga för en rast. Det är i det gula industrihuset i Stallarholmen utanför Strängnäs vi får möta Lena Linderholm. Lena började som textilkonstnär och sen blev det även akvarellmålningar och till sist även keramik med färgglada motiv. Hennes verk är färgsprakande och föreställer ofta kompositioner av frukter och blommor. Inspirationen kommer från naturen, Provence och även från Härjedalen. Vi bjuds på en guidad visning av galleriet som är fyllt av Lenas färgsprakande och inspirerande konst. Här botanisera vi bland keramik, tavlor och textilier och kanske hittar vi något att köpa med sig hem från Lenas butik.

  Kort resa till Megs Kök för en medelhavsinspirerad lunch, med smaker från Provence.

  Färden går vidare mot Strängnäs för ett ”hemma hos besök” i Villa Jägmästaren, som så vackert Lenas hem heter. Hela huset är nästan som en stor ateljé med sina skaparrum. En trädgård fylld av drömmar, längtan och inspiration. Här hämtas både energi och kraft till måleri och skapande. Trädgården är fylld med träd och blommor från olika resor i Europa. Mängder av lavendel, kryddor, grönsaker och pelargoner som för tankarna till drömmarnas och solens Provence. Vi tackar för besöket och reser vidare mot vårt hotell i Strängnäs, gemensam middag under kvällen.

 • Dag.2: Strängnäs-Gripsholms slott

  Som ett rosa sagoslott ligger Gripsholm omslutet av Mälarens vatten intill småstadsidyllen Mariefred. Slottet grundades av Gustav Vasa 1537 men hade sin glansperiod under Gustav III:s dagar. I vasaborgen Gripsholm ryms en fyrahundraårig historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Till höjdpunkterna hör också statens porträttsamling – Sveriges kändisar hänger på Gripsholm. I vasaborgens vindlande gångar, historiska gemak och slottssalar får vi en slottsvandring och en inblick i den kungliga vardagen. Museiläraren guidar oss genom slottets historia från 1500- till 1800-tal och visar höjdpunkterna – från Vasavåningen till Gustav III:s teater och målningar ur Svenska statens porträttsamling. Återresa mot Värmland med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/8Flera Lena Linderholms Stallarholmen Mer än 82 280:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Hotel Bishop Arms Strängnäs
Mitt i centrala Strängnäs finns trevliga Hotel Bishops Arms Strängnäs! Hotellet ligger vid torget i centrum, ett stenkast från stadens bästa butiker, sevärdheter och utflyktsmål...