Skip to main content

Köpenhamn i juletid

När julen närmar sig fylls Köpenhamn av julmarknader för alla smaker. Marknaderna är en fantastisk möjlighet att köpa presenter och godsaker medan man njuter av den mysiga julstämningen. Danskarna älskar julen och Köpenhamn är en mycket speciell julstad. På denna resa bor vi två nätter i Malmö och vår buss tar oss smidigt till Köpenhamn.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 25/11
  Buss Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg-Malmö

 • Dag 1: Till Malmö

  Avresa på morgonen med lämpliga raster längs vägen. Väl på plats i Malmö checkar vi in på Scandic S:t Jörgen****, där vi skall bo i 2 nätter. Hotellet ligger vid Gustaf Adolfs torg i centrala Malmö, inom kort promenadavstånd från Malmöhus slott, butiker och restauranger. Kvällen fri för middag och strövtåg på egen hand.

 • Dag 2.: Till Köpenhamn

  Efter en stadig hotellfrukost tar vi bussen över Öresundsbron och rullar vidare mot Köpenhamn. I Köpenhamn finns flera julmarknader, som passande kan kombineras med julhandel i stadens julpyntade centrum. Ett besök på Tivoli eller en promenad ner till härliga Nyhavn, valen är många. Ströget lockar ju alltid med sina affärer och trevliga restauranger.

  Köpenhamns största och kanske mysigaste julmarknad hittar vi på Tivoli. Ett 50-tal julpyntade bodar slingrar sig längs gångarna på Tivoli och bågnar av nybrända mandlar, friterade klenäter, varma rätter och massor av julpynt. De flesta av Tivolis attraktioner, nöjen och restauranger är öppna under hela julmarknaden. Förberedelsen till julmarknaden tar 2 månader, men så blir det ju också uppsatt över 450 000 julgransljus, 1100 julgranar och massor av julbodar. Bara i pilträden vid Tivolisjön är det 300 000 ljus som det tar 2 elektriker 3 veckor att få på plats. Så nog är Tivoli värt ett besök.

  På Kongens Nytorv, torget som ligger där Ströget slutar och Nyhavn börjar. Här satsas på stämning som i gamla dagar med inspiration från de stora julmarknaderna i bl.a. Tyskland. Det är också på Kongens Nytorv man kan beskåda den vackra juldekorationen på Hotel D’Angleterre, en attraktion som lockar många besökare varje år.

  Julmarknaden på Axeltorv är uppkallad efter den kände danske sagoförfattaren H.C. Andersen. Bodarna som pyntas med tusentals glittrande julljus bär namn efter hans sagor och här säljs julpynt, klappar, smycken och glögg. Kl. 16.30 vänder vi åter mot Sverige och vårt hotell. Middag på egen hand.

  Till Köpenhamn
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter vår frukostbuffé på hotellet påbörjar vi vår hemresa med raster efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 19.30.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/11Flera Köpenhamn i juletidKontakta resebyrån1 890:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Destinationshotell

Scandic S:t Jörgen
Hotellet ligger mitt i stadskärnan på Gustav Adolfs torg, bara en kort promenad till många av stadens sevärdheter. www.scandichotels.com...